Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Borås Stads logotyp, till startsidan

På Hestra Midgårdskolan vet vi att det är viktigt med höga förväntningar och stöd på vägen för att eleverna ska kunna utvecklas så mycket om möjligt. Skolans mångfald berikar och vi tar vara på varandras olikheter. Vi vill utveckla framtidstänkare som känner framtidstro oh där igenom har möjlighet att forma sitt liv. Vi arbetar tillsammans för att varje elev ska stimuleras att ta personligt ansvar för sin utveckling och sitt lärande. Alla vuxna är lika viktiga för barnens utveckling, var och en inom sitt område.

Några saker vi tror är bra att kunna mer om - både nu och inför framtiden - är hälsa, miljö, demokrati och kunskaper om hur det lokala och globala hänger ihop. Därför finns dessa delar med naturligt i vår skolvardag och ibland även i särskilda teman. Ofta redovisar vi vårt skolarbete i kreativa former som syns runtom i skolan.

Vi finns i stadsdelen Hestra och har cirka 420 elever i en verksamhet som omfattar förskoleklass till och med årskurs 6 samt fritidshem. I vår byggnad ryms skolrestaurang med eget tillagningskök, idrottshall, skolbibliotek samt även äldreomsorg.

Våra verksamheter har namn efter den nordiska gudasagan. Skolan är uppdelad i fem arbetslag: Förskoleklass, fritids, årskurs 1-3, årskurs 4-6 och Pärlan. Fritidshemmets fyra hemvister är Brage, Balder, Freja och Idavallen.

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad:

Uppdaterad av:

Dela sidan: Om skolan

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol