Meny

Meny

Om skolan

Kristinebergskolan har en erfaren personal som tillsammans med eleverna skapar en bra miljö för lärande.

Vägen till kunskap

  • Barnen i centrum
  • Barnen vill veta
  • Barnen har lust att lära
  • Barnen ska ges möjlighet att lyckas
  • Barnen ska vara delaktiga i sitt lärande

Vår värdegrund

  • Trygghet elever och personal kan lita på varandra och känna gemenskap.
  • Respekt att alla ska må bra, är medveten om att det man säger och gör påverkar hur andra mår. Är medveten om att andra kan tänka anorlunda. Vi ser det positiva hos varandra.
  • Ansvar efter ålder ta ansvar för sitt lärande och vad man säger och gör. Att ha ordning på saker och kläder.

Skolhund

På Kristinebergskolan använder vi oss av skolhund som ett pedagogiskt verktyg. Skolhundarna arbetar alltid tillsammans med sin förare Cecilia Ekdahl. Hundteamet är utbildade till Terapihund med inriktning mot Skolhund.

Skolhund arbetar resultatinriktat mot olika mål som t.ex. att förbättra elevers empatisk förmåga, motorik och att läsa och räkna. Skolhundar kan motivera eleverna i skolarbetet och ger dem lust att lära. En skolhund är lämplighetstestad vilket innebär att den går igenom en inprovning innan den utbildas och som testar hundens förmåga att klara av och uppskatta att arbeta med människor.

Hundteamet följer alla riktlinjer för hund inom vård, skola och omsorg samt Socialstyrelsens och Jordbruksverkets regler för hundar inom besöksverksamhet.

Fysiska aktiviteter - PFL

”När man rör på sig blir man inte bara piggare och mår bättre, det påverkar också koncentrationen, minnet, måendet, sömnen, kreativiteten och stresståligheten - till och med din personlighet och din intelligens.

Forskning visar att man tänker helt enkelt snabbare och kan lägga i en extra "mental växel", till exempel för att kunna koncentrera sig när det är stökigt omkring dig. Och alla som rör på sig får de här fördelarna, barn, vuxna och gamla.”

Eleverna använder pulsband och kan själva hålla koll på att de ligger i pulszonen via projektorn som finns i idrottshallen.

Senast ändrad: 2018-05-03 14.13

Uppdaterad av:

Dela sidan: Om skolan

g q n C

p

Kontakt