Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Borås Stads logotyp, till startsidan

Studie- & yrkesvägledning

Vad handlar studie- och yrkesvägledning om?

Studie- och yrkesvägledning handlar både om att ta reda på vem du är, till exempel dina personliga egenskaper, intressen och värderingar, samt att öka medvetenheten om yrkes- och utbildningsalternativ.

Studie- och yrkesvägledningen är en uppgift för all personal i skolan. Elever ska ha tillgång till vägledning så att deras val av framtida studier och yrkesverksamhet underlättas.

Hos vår SYV kan du få hjälp att bolla idéer för att få en tydligare bild av vad just du vill göra i framtiden, samt få hjälp att hitta och sortera information om gymnasiet, yrken och utbildningar.

Studievägledning på Viskaforsskolan

Vi erbjuder elever och vårdnadshavare personlig vägledning, enskilt eller i grupp. Vi arbetar med självkännedom på olika sätt, samt fördjupar oss inom olika ämnen som rör yrken, samhället m.m i den dagliga verksamheten.

Vi har på olika sätt samverkan med Näringlivet t.e.x. bjuder hit olika organisationer Ung Företagsamhet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Framtidståget Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.E-kampen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och ett nystartat projekt i samarbete med Nordiska textilakademin Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Textilhögskolan i Borås Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kontakt

Tania Clamp, Studie- och Yrkesvägledare

E-post: tannia.clamp@boras.se       

SMS: 033 - 35 88 88


Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad:

Uppdaterad av:

Dela sidan: Studie- & yrkesvägledning

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol