Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Coronaviruset och covid-19

Borås Stads samlade information samt frågor och svar om coronaviruset och covid-19.

Om skolan

Erikslundskolan är en F-9 skola och också en av Borås Stads grundsärskolor.

Skolans profil 7-9

Skolans profil är idrott, rörelse och hälsa. Ishockey, fotboll, friidrott, simning och tennis kan skolan erbjuda dig vid två tillfällen per vecka under skoltid.

Vi samarbetar med Borås Basket, Norrby IF, Borås HC, Simklubben Elfsborg, IK Ymer samt Tennisklubben Elfsborg. Klubbarna bidrar till att din specialisering blir så bra den bara kan. Också under övrig skoltid märks att vi har en gemensam profil inom rörelse och hälsa.

Skolunchen tillagas i vårt eget kök med utvalda råvaror. Vi har många gemensamma promenader och friluftsdagar.

Erikslundskolan F-6

Vid foten av vackra Rya åsar, där hittar ni oss, Sollunden. Sedan flera år tillbaka kallas vi så, även om vi tillsammans med år 7-9 bildar Erikslundskolan. Inte nog med att vi ligger inbäddad i vacker natur. V har också ishall, friidrottsarena, fotbollsplaner, tennishall och löparspår inom några minuters gångavstånd. Ett stenkast ifrån skolan ligger också Alidebergsbadet och Borås djurpark, som barnen besöker flera gånger varje år. Skolans läge innebär att vi kan garantera en trygg och vacker plats för barnen.

"Alla barn är allas barn"

På Sollunden går det ungefär 125 elever fördelade på förskoleklass till år 6. Att det inte går så många elever på vår skola innebär att det skapas en familjär känsla. All personal har en helhetssyn på barnen och känner ett gemensamt ansvar för att alla ska trivas och må bra hos oss. Ytterligare ett bevis på detta är att Sollundens lärare arbetar i varandras klasser med de ämnen som ligger var och en varmast om hjärtat.

Till oss är alla välkomna

Inom vårt upptagningsområde bor det många familjer från olika kulturer. Därför har vi den stora fördelen att vara en mångkulturell skola. Detta innebär att barnen lär sig att vi är olika, men ändå arbetar tillsammans. På Sollunden lär man sig hur verkligheten ser ut i det övriga samhället och man får en förståelse för alla människors lika värde.

Så arbetar vi

Den största andelen lärare på skolan är behöriga och arbetar individanpassat. Hos oss arbetar vi alltid utifrån barnens bästa och ser till varje elevs specifika behov. Vi har en härlig blandning av pedagoger, flera med många års erfarenhet av yrket men också nyutbildade, vilket skapar en härlig dynamik.

Kulturen är viktig för oss och vi har ett nära samarbete med Borås Kulturskola. Bland annat så får våra elever i år 1 vara med i kulturskolans "kulår", vilket innebär att barnen under året får pröva på olika skapande aktiviteter.
Hälsa och rörelse är vår skolas profil, vilket märks i den dagliga verksamheten.

En röd tråd genom hela grundskolan
Eftersom Erikslundskolan Sollunden F-6  är en del av Erikslundskolan har vi möjlighet att erbjuda en och samma skola från förskoleklass till år 9. På så vis skapar vi en trygg miljö under barnens hela grundskoletid och övergångarna mellan de olika stadierna blir smidigare. Barnen och personalen lär känna varandra under flera år och skapar goda relationer.

Vi är här för barnens skull — inte tvärtom!

Senast ändrad: 2019-05-27 10.17

Uppdaterad av:

Dela sidan: Om skolan

g q n C

p

Kontakt