Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Coronaviruset och covid-19

Borås Stads samlade information samt frågor och svar om coronaviruset och covid-19.

Om skolan

Svedjeskolan är en skola för elever från förskoleklass till årskurs tre. Från och med hösten 2020 blir vi en F-6 skola och startar upp vår första årskurs 4. På skolan finns också fritidshemsverksamhet omfattande två avdelningar. Skolan är belägen på Dammsvedjan med närhet till både Borås centrum och fina grönområden, skogen har vi precis runt hörnet.

Vi är cirka 20 personer som arbetar direkt med elever: behöriga lärare, förskollärare, fritidspedagoger och elevassistenter. Antalet elever på skolan är cirka 140.

Utöver den pedagogiska personalen har vi ett övergripande elevhälsoteam där specialpedagog, kurator, skolsköterska och skolpsykolog ingår.

Kunskapsuppdraget

Vi arbetar utifrån Borås Stads övergripande vision "Lust att lära, möjlighet att lyckas". För oss innebär det att vi arbetar för nära relationer med eleverna, god uppföljning av elevernas kunskapsutveckling och hög måluppfyllelse.

God samverkan mellan skolan och fritidshemmet är också ledord för oss, därför strävar vi efter att fritidshemspersonalen så mycket som möjligt är ute i klasserna. På så sätt blir övergången mellan skola och fritidshem smidig.

Senast ändrad: 2019-11-04 13.45

Uppdaterad av:

Dela sidan: Om skolan

g q n C

p

Kontakt