Meny

Meny

Flexenheten Tranan

Tranan är ett team som skall vara ett stöd till pedagoger och elever på skolan.

Team Tranan består av lärare och speciallärare som samarbetar med Elevhälsoteamet och övriga lärare på skolan. Team Tranan skall ge stöd och motivation till elever som behöver extra stöttning vid olika typer av inlärningssvårigheter, andra pedagogiska svårigheter eller socialt stöd. Det är via Elevhälsoteamet som en plats på Tranan kan erbjudas för skolans elever.

Team Tranan finns i en lokal där miljön är lugn och anpassad efter elevers behov. Det erbjuds stöd i olika former av pedagogiska och sociala grupper som t.ex. intensivläsning, praktisk matematik, boksamtal, skrivträning, intensivamatte och uteaktiviteter.

Team Tranan arbetar med alternativa pedagogiska verktyg och hjälpmedel, utgår från elevens förmågor och ett salutogent perspektiv genomsyrar arbetet för att sträva efter att eleven skall kunna nå målen.      

De som arbetar på Tranan är Annelie Ekelin, Michaela Pechac, Anna Jerkersson, Stefan Carlsson och Sebastian Viktorsson.

Telefon: 0768 - 88 80 90  

Resurshund

Läsåret 17/18 har Musse, en 9-årig Golden retriever, arbetat på Tranan två gånger/vecka. Ägare och ansvarig för Musse är Annelie Ekelin.

Musse är så klok. Alla elever som arbetar med Musse blir välkomnade av en svansviftande hund som bär på sitt gossedjur. Han tycker mycket om att bli klappad och det passar väldigt bra för elever som behöver varva ner. Uppdragen varierar från elev till elev.​ Ibland lyssnar han på elever som läser och ibland går han på promenad och lyssnar på någon som behöver prata om olika saker.

Musse är bra på att motivera elever, så många gånger räcker det att Musse är i samma rum för att det som vanligtvis kan kännas svårt och jobbigt går lite lättare. Varje lektion avslutas vanligtvis med att eleverna får ge Musse en godis i utbyte mot ett trix. Musses favorittrix är att leta godis som eleverna gömt någonstans i rummet. Andra trix som Musse kan är t.ex. High five, "vacker tass, säga vov, vilken hand, godis på tassen osv.

Det finns elever och vuxna på skolan som är pälsallergiker. För att de inte ska må dåligt på grund av Musse så duschar han innan han går till jobbet. Elever och vuxna som varit hos Musse rollar sina kläder och uppmanas att tvätta sina händer och det har fungerat bra.


Läxhjälpen

Trandaredskolan erbjuder läxhjälp till alla elever på skolan. Läxhjälpen är på måndagar mellan kl 14.30-15.30 och är i Tranans lokaler.

Det är mellan två till tre lärare på plats för att erbjuda eleverna det stöd som eleverna är i behov av.

Senast ändrad: 2018-05-07 15.37

Uppdaterad av:

Dela sidan: Flexenheten Tranan

g q n C

p

Kontakt