Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Coronaviruset och covid-19

Borås Stads samlade information samt frågor och svar om coronaviruset och covid-19.

Flexenheten Tranan

Team Tranan består av lärare och speciallärare som samarbetar med Elevhälsoteamet och övriga lärare på skolan. Vi arbetar för att ge stöd och motivation till elever som behöver extra stöttning vid olika typer av inlärningssvårigheter, andra pedagogiska svårigheter eller socialt stöd. Skolans elever kan få stöd från Tranan efter samråd i Elevhälsoteamet.

Vi finns i lokaler där rummen är mindre än de traditionella klassrummen. Även inredningen skiljer sig till viss del från klassrummen med soffor eller fåtöljer i varje rum och med tillgång till kök. På Tranan ges stöd i olika former av pedagogiska och sociala grupper som till exempel intensivläsning, praktisk matematik, boksamtal, skrivträning, intensivmatte och uteaktiviteter

Team Tranan arbetar med alternativa pedagogiska verktyg och hjälpmedel, utgår från elevens förmågor och ett salutogent perspektiv genomsyrar arbetet för att sträva efter att eleven skall kunna nå målen.      

Vi som arbetar på Tranan är Annelie Ekelin, Michaela Pechac, Anna Jerkersson, Stefan Carlsson och Sebastian Viktorsson. Du når oss på telefon: 0768-88 80 90.

Resurshund

På Tranan har vi även en resurshund Musse, en 9-årig Golden retriever, som arbetat två gånger i veckan. Annelie Ekelin äger och ansvarar för Musse.

Alla elever som arbetar med Musse blir välkomnade av en svansviftande hund som bär på sitt gossedjur. Han tycker mycket om att bli klappad och det passar väldigt bra för elever som behöver varva ner. Uppdragen varierar från elev till elev.​ Ibland lyssnar han på elever som läser och ibland går han på promenad och lyssnar på någon som behöver prata om olika saker.

Musse är bra på att motivera elever. Många gånger räcker det att Musse är i samma rum för att det som vanligtvis kan kännas svårt och jobbigt ska fungera lite lättare. Lektionen avslutas vanligtvis med att eleverna får ge Musse en godis i utbyte mot ett trix. Musses favorittrix är att leta godis som eleverna gömt någonstans i rummet. Andra trix som Musse kan är: High five, vacker tass, säga vov, vilken hand, godis på tassen med flera.

Det finns elever och vuxna på skolan som är pälsallergiker, för att de inte ska må dåligt på grund av Musse duschas han innan han går till jobbet. Elever och vuxna som varit hos Musse rollar sina kläder och uppmanas att tvätta sina händer.

Läxhjälp

Trandaredskolan erbjuder läxhjälp till alla elever på skolan. Läxhjälpen är på måndagar mellan klockan 14.30 och 15.30 och kommer börja från vecka 35 i årskurs 6 klassrum. Det finns oftast tre lärare på plats för att erbjuda eleverna det stöd de behöver.

Senast ändrad: 2019-08-13 13.02

Uppdaterad av:

Dela sidan: Flexenheten Tranan

g q n C

p

Kontakt