Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Återvändarbonus om du sommarjobbar hos oss

Artikeln publicerades:

Jobbade du som sommarvikarie inom äldreomsorg eller funktionshinderverksamhet förra sommaren? I så fall får du ett extra lönetillägg om du sommarjobbar minst fyra veckor i år igen.

Du som sommarjobbade inom äldreomsorg eller funktionshinderverksamhet under sommaren 2023 och som väljer att sommarjobba i år igen får ett extra lönetillägg. Vi kallar det för återvändarbonus.

–Vi vill boosta de semestervikarier som sommarjobbade hos oss förra året, säger Helen Danbo, enhetschef för bemanningen inom Vård- och äldreförvaltningen. Det blir en win-win, de som återvänder får ett extra tillskott i kassan och vi som arbetsgivare får en semestervikarie som kan våra rutiner.

Så här funkar det

Om du sommarjobbade på heltid i minst fyra veckor under semesterperioden juni till augusti förra året och kan sommarjobba på heltid i minst fyra veckor i år igen, får du ett extra lönetillägg. Du behöver inte jobba fyra veckor i sträck för att du ska få lönetillägget.

Äldreomsorg

  • 1 500 kronor extra per månad om du sommarjobbar i Borås.
  • 3 000 kronor extra per månad om du sommarjobbar i Dalsjöfors, Viskafors, Fristad eller Sandhult.

Funktionshinderverksamhet

  • 1 500 kronor extra per månad om du sommarjobbar i Borås.
  • 3 000 kronor extra per månad om du sommarjobbar på en autismenhet, med särskilda ärenden inom personlig assistans eller i Dalsjöfors, Viskafors, Fristad eller Sandhult.

Deltidsarbete

Vid deltidsarbete får du ett lönetillägg i proportion till hur mycket du arbetar. Det betyder att om du jobbar exempelvis 75 procent, får du ett lönetillägg på 75 procent.

Yngre man med ljust hår. 
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Ändrad av:

Dela sidan: [2024-04-08] Återvändarbonus om du sommarjobbar hos oss

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol