Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Ekonomiskt och socialt stöd

Alla som bor i Borås Stad kan vända sig till kommunen för att få stöd och hjälp i svåra situationer. Kommunen kan hjälpa till med ekonomiskt och socialt stöd och rådgivning.

Konsument Borås

Konsument Borås ger gratis rådgivning. Exempel på frågor som vi kan hjälpa dig att få svar på är:

  • Har du svårt att få ekonomin att gå ihop?
  • Behöver du hjälp med skuldsanering?
  • Hur kan du gå tillväga om det är fel på en vara som du köpt?

Av budget-och skuldrådgivningen får du råd, stöd och idéer för att få ordning på din ekonomi. Konsumentrådgivningen kan ge dig råd och information inför eller efter ett köp.

Du kan också prata med vår energi- och klimatrådgivare som kan ge dig tips och råd i hur du till exempel ska energieffektivisera ditt boende och spara pengar.

Hyresvägledning

Om du inte betalar din hyra i tid riskerar du att förlora hyreskontraktet. Innan hyresvärden kan vräka dig från bostaden är de skyldiga att meddela kommunen där du bor. Om du riskerar att bli vräkt kan du själv vända dig till oss för råd och stöd.

Hjälp att bo kvar

Ekonomiskt bistånd, försörjningsstöd

Ekonomiskt bistånd (försörjningsstöd) är ett stöd för dig som har stora svårigheter att klara dig själv ekonomiskt. Försörjningsstödet täcker utgifter som är nödvändiga i vardagen, till exempel mat och kläder. Om du har särskilda skäl kan du även få hjälp med andra utgifter.

Ekonomiskt bistånd (försörjningsstöd)

God man, förvaltare och förmyndare

En god man eller förvaltare utses till myndiga personer som behöver hjälp med att bevaka sin rätt, förvalta sin egendom och sörja för sin person. Tingsrätten beslutar om god man, förvaltare och förmyndare.

God man eller förvaltare

Familjekollo

Alla har inte möjlighet att komma iväg på semester. För en del är det självvalt men för många är det ofrivilligt. Föräldrar som är ensamstående har ofta en tuffare ekonomisk situation, där pengarna kanske inte räcker till för semester. Borås Stad erbjuder därför tillsammans med Lutherska Missionskyrkan en veckas sommarkollo på Ekhagen varje år i juli månad.

Ansök om familjekollo

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Ekonomiskt och socialt stöd

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender