Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Ekonomiskt och socialt stöd

Alla som bor i Borås Stad kan vända sig till kommunen för att få stöd och hjälp i svåra situationer. Kommunen erbjuder ekonomiskt och socialt stöd och även rådgivning.

Konsument Borås, budget- och skuldrådgivning och konsumentrådgivning

Har du svårt att få ekonomin att gå ihop? Täcker inte inkomsterna utgifterna? Behöver du hjälp med skuldsanering? Av budget-och skuldrådgivningen får du råd, stöd och idéer för att få ordning på ekonomin.

Konsumentrådgivningen kan ge dig råd och information inför eller efter ett köp. Rådgivningen är opartisk och kostnadsfri.

Hyresvägledning

Om du inte betalar din hyra i tid riskerar du att förlora hyreskontraktet. Innan hyresvärden kan vräka dig från bostaden är de skyldiga att meddela kommunen där du bor. Om du riskerar att bli vräkt kan du själv vända dig till oss för råd och stöd.

Hjälp att bo kvar

Ekonomiskt bistånd, försörjningsstöd

Ekonomiskt bistånd (försörjningsstöd) är ett stöd för dig som har stora svårigheter att klara dig själv ekonomiskt. Försörjningsstödet täcker utgifter som är nödvändiga i vardagen, till exempel mat och kläder. Om du har särskilda skäl kan du även få hjälp med andra utgifter.

Ekonomiskt bistånd (försörjningsstöd)

God man, förvaltare och förmyndare

En god man eller förvaltare utses till myndiga personer som behöver hjälp med att bevaka sin rätt, förvalta sin egendom och sörja för sin person. Tingsrätten beslutar om god man, förvaltare och förmyndare.

God man eller förvaltare

Familjekollo

Alla har inte möjlighet att komma iväg på semester. För en del är det självvalt men för många är det ofrivilligt. Föräldrar som är ensamstående har ofta en tuffare ekonomisk situation, där pengarna kanske inte räcker till för semester. Borås Stad erbjuder därför tillsammans med Lutherska Missionskyrkan en veckas sommarkollo på Ekhagen varje år i juli månad.

Ansök om familjekollo

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Ekonomiskt och socialt stöd

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Lektionssal med tre personer som sitter vid skrivbord

  Samhällsorientering som väg in i samhällslivet

  Publicerad

  Är du nyanländ med uppehållstillstånd och folkbokförd i Borås? Då erbjuds du alltid 110 timmar i samhällsorientering. Just nu görs en extra insats för att även ...
 • Anhörigstödet i Borås Stad

  Borås har Sveriges bästa anhörigstöd!

  Publicerad

  Borås Stads anhörigstöd har utvidgats och utvecklats mycket under 2021 och 2022. Nu prisas detta arbete genom att Borås igår utsågs till Årets Anhörigkommun på ...
 • logotyp för eMedborgarveckan

  eMedborgarveckan för ökad digital delaktighet

  Publicerad

  På måndag startar eMedborgarveckan, den nationella kampanjen med syfte att öka den digitala delaktigheten och användningen av e-tjänster. Flera aktörer från Bor...
Ikon: Kalender

Kalender