Meny

Meny

Arbetsmarknadsinsatser

Du som är arbetslös och har behov av extra stöd kan få hjälp av kommunens arbetsmarknadsenhet, Jobb Borås, för att hitta vägar mot arbete eller studier. Vi vänder oss till dig som är 16-64 år.

För att delta i Borås Stads insatser för arbetslösa måste du kontakta din handläggare på Arbetsförmedlingenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller din socialsekreterare på Försörjningsenheten. Är du 16-20 år kan du kontakta Anna Gustafsson, arbetsmarknadssamordnare 033- 35 59 46.

Jobb Borås erbjuder dig bland annat:

  •  kartläggning av din kompetens och erfarenhet
  •  stöd i att nå ditt mål
  •  hjälp i ditt arbetssökande
  •  arbetsprövning och praktik
  •  språkpraktik
  •  hjälp att lyfta fram dina positiva egenskaper

Beroende på dina förutsättningar så kan du bli erbjuden praktik eller arbetsträning inom olika områden till exempel på Återbruk eller inom övrig kommunal verksamhet.

Så går det till

På Jobb Borås får du får en handläggare som följer dig hela vägen. Tillsammans med din handläggare görs en individuell kartläggning och du deltar i arbetsförberedande program, ofta i grupp. Du och din handläggare gör en planering mot arbete eller studier. Vägen dit kan innebära arbetsträning eller arbetsprövning inom kommunens förvaltningar, kommunala bolag eller den privata arbetsmarknaden.

Ungdomar 16-20 år utan sysselsättning

Jobb Borås ansvarar för aktiviteter för unga som inte går i gymnasiet.

Hos Jobb Borås får du en arbetsmarknadshandläggare. Tillsammans med denna planerar och genomför du en aktivitet som passar dig och hjälper dig vidare. Aktiviteten kan exempelvis vara coachande samtal, studiestöd, föreläsningar, olika former av gruppaktiviteter, praktik eller ungdomsanställning. Detta ser vi kan vara ett led i att du längre fram kan fullfölja dina studier, då en gymnasieexamen ökar dina möjligheter att få arbete. Hör gärna av dig, så kan vi boka en tid där du får veta mer.

Chatt för 16-20 år utan sysselsättning

Chatten är till för dig som är mellan 16-20 år och inte går i skolan eller till dig som har kontakt med någon 16-20 åring som inte går i skolan. Vår förhoppning är att du som chattar kan berätta hur du har det och vad du gör när du inte går i skolan, vi vill också kunna se om vi kan ha något som hjälper dig vidare. Du som chattar får vara helt anonym om du vill och den du chattar med har tystnadsplikt.

Chatten hittar du längst ner till höger på denna sida.

Chattens öppettider

Måndag 14.00-16.00
Onsdag 14.00-16.00

Övrig tid kan du alltid skicka e-post till kaa@boras.se.

Detta kan vara bra att veta när du chattar med oss

Chatten tillhör Arbetslivsförvaltningen, Jobb Borås och vi som arbetar har sekretess. Det innebär att när du chattar med oss berättar vi inte för någon annan om det. Det finns situationer när vi måste bryta sektessen. Det kan exempelvis vara när vi misstänker att ett barn eller ungdom under 18 år far illa. Om du är i en nödsituation kan det innebära att vi kontaktar larmcentralen 112 och ger dem information. Om vi får information om grövre brott som kan ge mer än ett års fängelse kan vi göra en polisanmälan.

När chatten är avslutad sparas den en tid och därefter raderas den från chatten.

Om du inte talar svenska/If you don't speak Swedish
Chatten är kopplad till google translate och översätter i realtid. The chat is connected to google translate, and will be translated for you in realtime.

p

Kontakt

Senast ändrad: 2019-01-10 13.28

Ändrad av:

Dela sidan: Arbetsmarknadsinsatser

g q n C

p

Kontakt