Meny

Meny

Arbetsmarknadsinsatser

Du som är arbetslös och har behov av extra stöd kan få hjälp av kommunens arbetsmarknadsenhet, Jobb Borås, för att hitta vägar mot arbete eller studier. Vi vänder oss till dig som är 16-64 år.

För att delta i Borås Stads insatser för arbetslösa måste du kontakta din handläggare på Arbetsförmedlingenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller din socialsekreterare på Försörjningsenheten. Är du 16-20 år kan du kontakta Anna Gustafsson, arbetsmarknadssamordnare 033 - 35 59 46.

Jobb Borås erbjuder dig bland annat:

  •  kartläggning av din kompetens och erfarenhet
  •  stöd i att nå ditt mål
  •  hjälp i ditt arbetssökande
  •  arbetsprövning och praktik
  •  språkpraktik
  •  hjälp att lyfta fram dina positiva egenskaper

Beroende på dina förutsättningar så kan du bli erbjuden praktik eller arbetsträning inom olika områden till exempel på Återbruk eller inom övrig kommunal verksamhet.

Så går det till

På Jobb Borås får du får en handläggare som följer dig hela vägen. Tillsammans med din handläggare görs en individuell kartläggning och du deltar i arbetsförberedande program, ofta i grupp. Du och din handläggare gör en planering mot arbete eller studier. Vägen dit kan innebära arbetsträning eller arbetsprövning inom kommunens förvaltningar, kommunala bolag eller den privata arbetsmarknaden.

Ungdomar 16-20 år utan sysselsättning

Borås Stad har ett kommunalt aktivitetsansvar för ungdomar i åldern 16-20 år utan sysselsättning. Jobb Borås ansvarar för aktiviteter för unga som inte går i gymnasiet.

Unga vuxna 20-29 år

Är du mellan 20–29 år och har inget att göra? Du kan komma i direkt kontakt med oss om du saknar myndighetskontakter. Är du inskriven hos Arbetsförmedlingen, Försörjningsenheten eller någon annan myndighet är det din handläggare som bedömer om Jobb Borås är en lämplig insats för dig.

L

Sociala medier

Följ oss gärna på Facebook

p

Kontakt

Senast ändrad: 2019-03-06 15.33

Ändrad av:

Dela sidan: Arbetsmarknadsinsatser

g q n C

p

Kontakt