Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Familjehemscentrum - Gör en insats

Det finns barn och unga som inte kan bo hemma eller behöver stöd. De är i behov av en vuxen utöver sina föräldrar – någon som kan finnas där ibland, ofta eller hela tiden. Om du vill göra en insats finns det flera olika sätt att engagera sig.

Familjehem där vuxen och barnen har ett kuddkrig i soffan.

Familjehem
Barn och unga som av olika anledningar inte kan bo hemma kan få komma till ett familjehem. Familjehemmet öppnar sitt hem och sin familj för barnet.

Text: Intresseanmälan

Intresseanmälan
Är du intresserad av att bli familjehem, jourhem, kontaktfamiljer, kontaktpersoner och extravuxna till barn och ungdomar. Gör en intresseanmälan och få mer information.

En vuxen och en ungdom står i hallen och kramar varandra.

Jourhem
Barn och unga som av olika anledningar inte kan bo hemma kan i det första akuta skedet behöva komma till ett jourhem tills vi har utrett barnets behov. Det kan vara i en kortare period eller till dess att vi har hittat en mer långsiktig lösning.

Ett barn får läxhjälp av en vuxen vid middagsbordet.

Kontaktfamilj
En kontaktfamilj tar emot ett barn eller syskon i sitt hem, vanligtvis en till två helger i månaden. Ibland är det för att barnen behöver stöd och ombyte i miljön, ibland är det för att en förälder som behöver avlastning.

Person som pratar

Synpunkter och klagomål

Du kan alltid lämna synpunkter och klagomål på våra tjänster och verksamheter. Det kan du göra direkt på boras.se, via brev eller genom att prata med personal i den verksamhet det gäller. Du kan lämna din synpunkt anonymt.

Lämna din synpunkt

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Familjehemscentrum - Gör en insats

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender