Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Distansundervisning på deltid på gymnasieskolorna

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Idag beslutade Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen om ökad distansundervisning på Borås Stads fyra kommunala gymnasieskolor.

Folkhälsomyndigheten rapporterar om en bred samhällsspridning av Covid-19 i Västra Götalandsregionen. Med anledning av det, skärptes råden den 29 oktober. Med det som bakgrund, måste alla som bor, arbetar och verkar i vårt län hjälpas åt för att minska smittspridningen. På våra gymnasieskolor har vi vidtagit många åtgärder för att minska smittspridningen.

Vill skapa utrymme i kollektivtrafiken

Vi arbetar även aktivt för ta ansvar för våra elevers och lärares resor till och från skolorna. Vi vill skapa utrymme i kollektivtrafiken för de som behöver resa kollektivt. Därför har Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen fattat beslut om ökad distansundervisning för elever på våra fyra kommunala gymnasieskolor. Distansundervisning för våra gymnasieelever kommer att ske på deltid resten av höstterminen.

Unervisning i skolan i den mån det är möjligt

- Efter vårens stängning vet vi att det är möjligt att bedriva distansundervisning men vi vet också att eleverna mår bättre när de får gå i skolan. Därför fortsätter vi att bedriva undervisning i skolan i den mån det är möjligt. Genom att vidta dessa åtgärder hoppas vi att vi kan minska smittspridningen i samhället och skapa förutsättningar för gymnasieskolorna ska kunna vara öppna under hela läsåret, säger Christer Samuelsson, förvaltningschef på Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen.

Gymnasieskolorna fattar lokala beslut

Respektive gymnasieskola kommer själva att besluta vilka årskurser och program som kommer att få distansundervisning och vilka dagar det kommer att ske. Distansundervisningen kommer att ske enligt ett specifikt schema och kommer inte ske på heltid under en längre period på samma sätt som under våren.

Eleverna kommer att kunna förbeställa ett matpaket som de kan ta med sig från skolan så att de är garanterade lunch den dagen de studerar hemifrån.

Gymnasiesärskolan omfattas inte av beslutet.

Skolarbete vid dator.
Information, ikon

Mer om

  • Beslutet om distansundervisning fattas med stöd av regeringens tillägg i förordningen 2020:115 som möjliggör fortsatt fjärr- eller distansundervisning på gymnasiet för att minska belastningen under rusningstrafik och i samråd med Gymnasie- och vuxenutbildningens nämnd samt samtliga verksamhetschefer.

  • Borås Stads samlade information om coronaviruset och covid-19

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2020-11-03] Distansundervisning på deltid på gymnasieskolorna

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol