Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Ellos Group sätter färg på Guldkantens restaurang

Artikeln publicerades:

Med ny färg på väggarna, nya fräscha möbler och inredningshjälp får lunchrestaurangen Spinnrocken på Norrby ett lyft. Det är Ellos Group som tillsammans med Borås Stad och föreningen Guldkanten inlett ett samarbete inom ramen för arbetet Socialt hållbart Borås.

Från ett hopplock av saker till en stil som är ombonad, hjärtlig och modern. Så är tanken när Ivet Haddad, inredare på Ellos Group, visar en moodboard med färgprover och förslag på ny inredning. Hon lägger upp några tygprover på bordet i varma genomtänkta nyanser och pratar om bastoner och accentfärger.

– Tummen upp för modernt. Det är så roligt att näringslivet engagerar sig och vill ge sitt bidrag för att Borås ska bli mer socialt hållbart. Vi är jätteglada och väldigt tacksamma, säger Eva Möller, en av styrelsemedlemmarna som denna dag träffar representanter från Ellos Group för att titta på inredningsförslaget.

Det blir nya karmstolar, ny belysning och bättre funktion i rummet. Målet är att lokalen även ska kunna hyras ut till olika kalas.

– Och nya koppar måste ni ha, säger Ivet.

– Ja, de befintliga har sett bättre dagar, säger Eva Andersson, från Guldkantens styrelse.

Syftet med Ellos Groups sponsring är att bidra till social hållbarhet. Att sponsringen sker lokalt är ett plus.

– Vi hoppas Spinnrocken nu kan välkomna ännu fler gäster. På så sätt kan fler få anställning och praktik, säger Jennifer Tjernlund, projektledare på Ellos Group.

Den ideella föreningen Guldkanten vill ge arbete till personer som har någon form av svårighet att komma in på den reguljära arbetsmarknaden. Verksamheten bereder även plats för praktik och arbetsträning. Sedan starten 2010 stöttas den av Borås Stad. Idag har föreningen omkring 150 medlemmar med 15 anställda.

Spinnrocken serverar dagligen mat till de boende på trygghetsboendet och skapar aktiviteter för dem.

– Guldkanten ger människor ett jobb. Men deras uppdrag är större än så, de skapar även en trivsam plats med aktiviteter och hemlagad mat för de äldre som bor på trygghetsboendet. Det blir också en mysig mötesplats för alla på Norrby, säger Marie Lindqvist, processledare för områdesutvecklingsarbetet på Norrby.

Planen är att inredningen ska vara klar under våren. Initiativet sker inom ramen för det övergripande arbetet Socialt hållbart Borås och är en del av det områdesutvecklingsarbete som genomförs på Norrby.

Fem personer sitter runt ett bord och pratar och tittar på inspirationsbilder på en dator.
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2024-03-19] Ellos Group sätter färg på Guldkantens restaurang

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol