Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Få stöd och hitta mer information i en orolig tid

Artikeln publicerades:

Både vuxna och barn kan känna rädsla inför det oroliga omvärldsläget i Europa och Borås Stad följer händelseutvecklingen noga. Vi har samlat länkar och information som kan vara bra att känna till och som förhoppningsvis kan ge svar på några av de frågor som många av oss har.

Alla som bor i Sverige kan bidra till vår gemensamma beredskap och säkerhet. Sprid inte falska rykten, se över din hemberedskap eller engagera dig på olika sätt.

Vanliga frågor och svar

Borås Stad har med anledning av krisen i Ukraina sammanställt en sida med vanligt förekommande frågor och med information som kan vara bra att känna till.

Med anledning av kriget i Ukraina

Oro och rädsla

Det är normalt att bli orolig när vi möts av rubriker om det spända läget i vår omvärld. På Krisinformation.se finns information och råd om hur du hanterar din egen oro och vilket stöd som finns att få.

Stöd vid oro - Krisinformation.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Var källkritisk

Sverige kan påverkas av en ökad risk för cyberattacker och försök till falsk ryktesspridning. Att vara källkritisk innebär att värdera den information man tar del av. Källkritik är svårt men trots svårigheterna finns det mycket som man kan göra för att utveckla sin källkritik.

Källkritik - krisinformation.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Engagera dig

Som medlem i en frivillig försvarsorganisation kan du bidra, både till att samhället fortsätter att fungera under kriser och krig och till att dina medmänniskor får stöd och hjälp. Läs mer om hur du kan engagera dig på olika sätt på MSB:s webbplats Länk till annan webbplats..

ikon av en jordglob och ett hjärta
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2022-03-02] Få stöd och hitta mer information i en orolig tid

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol