Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fira Borås födelsedag med oss

Artikeln publicerades:

Under Borås födelsedag den 29:e juni kommer Borås Stad bidra med många roliga aktiviteter för såväl stora som små. Kom till vårt tält på Stora torget, där kommer det finnas mycket att göra eller passa på att byta leksaker på torget, leksaksswapping pågår hela dagen.

I vårt tält på Stora torget kan du som vill måla din bild av framtidens Borås på stora tygstycken. Denna aktivitet är ett sätt att uppmärksamma visionen om framtidens Borås och passar extra bra för alla barn men även vuxna får såklart gärna ta en pensel och måla sin bild av framtidens Borås.

Plantera ängsblommor

På födelsedagen kommer representanter för Viskans park, den fem kilometer långa parken som ska gå genom staden, finnas på plats i Borås Stads tält. Här kommer dessutom alla barn kunna plantera ängsblommor i krukor som de såklart får ta med sig hem.

För att fira födelsedagen kommer också växtbäddar med blommor och bänkar placeras ut vid stora torget, där kan du slå dig ner och njuta av en kaffe bland blommorna. Växtbäddarna kommer stå kvar hela sommaren.

Tipspromenad runt torget

Temat för födelsedagen är hållbarhet, såväl ekologisk som ekonomisk och social. På temat social hållbarhet kommer du som vill veta mer om stadens arbete med frågan kunna delta i en tipspromenad. Har du tur kan du vinna biobiljetter eller badbiljetter. Tipspromenadens start och mål är i Borås Stads tält på Stora torget.

Prata mat och lär om framtidens byggande

Klimatneutrala Borås fortsätter sin samtalsserie Klimatprat. Den här gången på Stora torget. Temat är mat och klimat. Samla på dig frågor och delta i diskussionen!

Hur bygger vi och får Borås att hålla minst 402 år till? Den frågan ska Fastighetsägarna, Byggföretagen och Borås Stad försöka besvara på stadens 402-årsdag. Amanda Borneke, cirkulär specialist och byggbranschens egen hållbarhetsprofil håller en inspirerande föreläsning om hållbart och cirkulärt byggande.

Det blir också en nuläges- och framtidsspaning på temat bygg för framtiden med ett gäng lokala experter på området.

Deltagande på plats är exklusivt för Fastighetsägarnas och Byggföretagens medlemmar men alla andra kan delta via evenemangets direktsändning:

Livesändning: BYGG för framtiden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hallbergsbron
Information, ikon

Mer om Borås födelsedag

Den 29 juni fyller Borås 402 år. Det firas med aktiviteter och underhållning för alla åldrar. Temat för dagen är hållbarhet – vi kan alla hjälpas åt och bidra till att Borås ska leva mycket, mycket länge. På programmet finns bland annat korandet av Årets Boråsambassadör, musikunderhållning, invigning av Borås Pride, picknick för alla var man vill under dagen och kvällen och aktiviteter, lek, föreläsningar och idrott kopplat till hållbarhet.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2023-06-20] Fira Borås födelsedag med oss

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol