Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Framkomlighet i Göteborg

Artikeln publicerades: 2019-06-10 10.24

I mitten av juni, när trafiken tunnas ut, börjar sommarens arbeten i Göteborg. Då arbetas det på flera ställen för att förbättra framkomligheten. Man bygger om, bygger nytt och underhåller det som är slitet.

Startdatum för flera av händelserna är måndagen den 17 juni, framförallt gäller det följande:

  • Underhållsarbete på Älvsborgsbron
  • Ändrade körvägar kring Centralen
  • Spårbyte mellan Valand och Korsvägen

Arbetena gör att din resa kan ta längre tid än vanligt. När du ska in till Göteborg är det därför viktigt att du planerar din resa i förväg och att du är ute i god tid. Planera gärna med lite extra marginal om du ska ta dig över Älvsborgsbron, köra till Centralstationen eller besöka evenemangsområdet runt Korsvägen. På dessa ställen har trafiken dragits om på grund av arbetena och det uppstår lätt köer.

Älvsborgsbron

På Älvsborgsbron är bara två av tre körfält öppna. Tänk också på att Högsbomotet och Ivarsbergsmotet bara är öppna för kollektivtrafiken, så du som kör bil behöver välja andra påfarter för att ta dig upp på bron.

Centralstationen

Runt Centralstationen pågår flera arbeten som påverkar framkomligheten. Överfarten via Nils Ericsonsgatan till avlämningsytan bakom stationshuset är dessutom avstängd. För att ta dig in till avlämningsytan behöver du köra via E45.

Korsvägen

Området runt Korsvägen är välbesökt under sommaren och det byggs mycket i området. Det går fortfarande att ta sig fram med bil och hitta en parkering, men räkna med lite längre restid. Välj gärna infarterna vid Örgrytemotet eller Gårdamotet om du kommer via E6. Undvik att svänga in vid Kallebäck, eftersom det lätt uppstår köer där. Du som reser kollektivt kommer fram som vanligt, dock trafikerar inte vagnen hållplatserna Berzeliigatan och Södra vägen på grund av spårarbeten.

Trafik Göteborglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hittar du all information du behöver för att ta dig fram så smidigt som möjligt.

En bild med information på. 
Ikon: pratbubblor

Vid frågor kontakta

Senast ändrad: 2020-06-10 11.25

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-06-10] Framkomlighet i Göteborg

g q n C