Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Frankrikes ambassadör på Boråsbesök

Artikeln publicerades:

Frankrikes ambassadör Étienne de Gonneville besökte stadshuset igår. Syftet med Boråsbesöket är att delta i French-Swedish Research Days som arrangeras av bland annat Högskolan i Borås. Innan konferensen startade, gjorde ambassadören en visit i stadshuset och träffade kommunalråden Ulf Olsson (S) och Anette Carlson (M).

–Det är mitt första besök i Borås, berättar Frankrikes ambassadör Étienne de Gonneville. Jag har varit i Sverige i två år och det här är att bra tillfälle att få besöka fler städer i Sverige.

Syftet med besöket är konferensen French-Swedish Research Days som hålls på Textile Fashion Center i två dagar, 18-19 oktober. Konferensen är årlig och i år är temat textil. Fokus ligger på frågor som utmaningar inom textilindustrin, smarta textilier, cirkulär ekonomi i textilsektorn och framtidens textil.

Precis som i Borås, så har Frankrike särskilt den norra delen, liknande erfarenheter av stora textilindustrier med utmaningar och omställningar för framtiden.

På besöket i stadshuset deltog även Valérie Lemarquand, som är vetenskaps- och kulturattaché på Institut Français vid Franska ambassaden:

–Det ska bli intressanta dagar i Borås. Jag ser fram emot detta och hoppas på att bygga nätverk.

Kommunalråden Anette Carlson (M) och Ulf Olsson (S), Frankrikes ambassadör Étienne de Gonneville och kultur- och vetenskapsattachén Valérie Lemarquand står bredvid varandra i Kommunstyrelsens stora sessionssal.

Från vänster: Kommunalråden Anette Carlson (M) och Ulf Olsson (S), Frankrikes ambassadör Étienne de Gonneville och kultur- och vetenskapsattachén Valérie Lemarquand.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2022-10-19] Frankrikes ambassadör på Boråsbesök

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol