Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Gatukultur 2019 på Hässleholmen och Sjöbo

Artikeln publicerades: 2019-06-17 15.30

Under sommaren flyttar kulturen ut på gator, torg och parker. I sommar kan alla som vill delta i årets stadsdelsmuraler eller andra aktiviteter som passar att mötas kring i Borås stadsrum. I år hittar du Gatukultur på Hässleholmen och Sjöbo under de tre första sommarlovsveckorna, veckorna 25-27.

I år sker bland annat två muralprojekt där barn och unga är inbjudna att delta tillsammans med professionella konstnärer och målare. Även den nya scenen på Bodavallen ska målas och invigs tillsammans med den nybyggda multiaktivitetsytan dagen innan midsommarafton.

Vill smycka staden med konst

- Vår målsättning med projektet är att smycka staden med konst där barn och unga är inbjudna att påverka både utformning och teman, säger Emma Gerdien, projektledare för Gatukultur 2019. Extra roligt är att vi får återse målare från Streetcorner.se och ett långväga besök från konstnären Stfi!, eller Estefania Leigthon som hon heter till vardags.

Under dagarna blir det massor av musik, dans och andra aktiviteter, både för publiken och för de som vill göra själva. Bland annat bjuds stadens artister in till öppna scener där den som vill kan bjuda på sin musik, poesi eller andra scenframträdanden. Första gången på scen eller etablerad - alla är välkomna.

Många samarbetar för att ge unga tillgång till kultur

Tack vare bidrag för sommarlovsaktiviteter, som delas ut av Socialstyrelsen, får barn och unga mellan 6 och 15 år särskilt mycket aktiviteter även detta år.

Gatukultur är ett samarbete mellan Borås Stads kulturförvaltning, Fritids- och folkhälsoförvaltningen, AB Bostäder samt organisationer, föreningar och studieförbund i staden. Studiefrämjandet, ABF, Sports4You och föreningen Hemgården är bara några av alla de som bidrar till årets Gatukultur. Alla går samman för att ge unga i Borås tillgång till kultur och sportaktiviteter som ger möjlighet att utforska, uttrycka sig och påverka i sin egen boendemiljö.

Bild på gatukonst.

Under veckorna 25-27 flyttar gatukonsten ut på Hässleholmen och Sjöbo.

Senast ändrad: 2020-05-07 10.54

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-06-17] Gatukultur 2019 på Hässleholmen och Sjöbo

g q n C