Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Gear Shift får Stora Hållbarhetspriset 2023

Artikeln publicerades:

Med en hållbar affärsmodell och fokus på att förlänga livslängden på arbetskläder har Gear Shift i Fristad positionerat sig som en innovativ aktör för positiv förändring i branschen. Nu får företaget ta emot Stora Hållbarhetspriset 2023.

– Att ha tilldelats det här priset är en stor ära, särskilt med tanke på att det var många nominerade. Det är ett bevis på att det vi gör är bra, och hela vår affärsidé bygger ju på hållbarhet och återbruk, säger Andreas Lycken, vd och delägare på Gear Shift.

Om Gear Shift

Gear Shift är en återförsäljare av arbetskläder, med fokus på miljövänliga lösningar. Företaget startade år 2020 och har 3 anställda, varav 2 arbetar i företaget på heltid. Med hjälp av rullande showroom, lösningar för återbruk och lagning av befintliga arbetskläder har företaget siktet inställt på hållbarhet, ökad livslängd och cirkularitet i värdekedjan för arbetskläder.

Hur kommer ni att använda prispengarna?

– Vi har pratat ett tag om att vi skulle vilja ta fram en app. Tanken är att appen ska förenkla processen både för oss och för kunden, exempelvis att kunden ska kunna se status på plagg som lämnats in för lagning, och vi vill dessutom kunna automatisera vissa bitar av arbetet och samla allt på samma ställe. Vi vill också skapa lite roliga funktioner som motiverar våra kunder till återbruk, berättar Andreas Lycken.

Juryns motivering:

Med en innovativ affärsmodell bryter årets pristagare ny mark och är med och förändrar en bransch med stora utmaningar. Det företag som juryn för Stora Hållbarhetspriset i år beslutat att uppmärksamma är en liten, men viktig, kugge i den nya cirkulära ekonomin. Företaget står för ett modigt entreprenörskap och inspirerar både Borås och omvärlden att våga förändra. Med förlängd livslängd i fokus, den åtgärd i de textila värdekedjorna som ger allra störst miljöeffekt, påverkar årets pristagare beteenden och normer samtidigt som lönsamma affärer skapas. 2023 års Stora Hållbarhetspris tilldelas Gear Shift.

Från vänster: Felix Ljungberg, Sparbanken Sjuhärad, Birgitta Losman, juryns ordförande, Science Park Borås, Högskolan i Borås, Andreas Lycken, vd och delägare, Gear Shift, Daniel Eres, delägare, Gear Shift.

Från vänster: Felix Ljungberg, Sparbanken Sjuhärad, Birgitta Losman, juryns ordförande, Science Park Borås, Högskolan i Borås, Andreas Lycken, vd och delägare, Gear Shift, Daniel Eres, delägare, Gear Shift. Foto: Erik Norving

Information, ikon

Mer om Stora hållbarhetspriset

Utmärkelsen Stora Hållbarhetspriset har inrättats av Borås Näringsliv, Högskolan i Borås, Borås Stad och Sparbanken Sjuhärad genom sin ägarstiftelse för att inspirera och uppmuntra till hållbar utveckling som genererar tillväxt. Priset delas ut till företag i Borås som arbetar på ett utmärkande sätt med de tre dimensionerna miljö, människor och ekonomi inom hållbar utveckling och har gjort hållbarhetsarbetet till en naturlig och integrerad del av sin verksamhet.

Jurymedlemmar:

  • Birgitta Losman, Science Park Borås, Högskolan i Borås (ordförande)
  • Sara Thiel, Borås Stad
  • Felix Ljungberg, Sparbanken Sjuhärad
  • Sandra Roos, Kappahl
  • Tommy Jonestål, Sparbanken Sjuhärad
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2024-01-11] Gear Shift får Stora Hållbarhetspriset 2023

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol