Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Jämlikhet året runt – Borås Stad deltar i Pride

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

I år är det Borås Pride under dagarna 30 juni till 2 juli och du är välkommen till Borås Stads tält i Stadsparken på fredagen den 1 juli för att ta en kaffe och ett snack om hur vi som organisation kan bli bättre på jämlikhet.

Syftet att delta i Borås Pride är att manifestera och visa människors olikheter och samtidigt understryka allas lika värde. Borås Stad kommer att ha ett tält i det som kallas Pride park i Stadsparken dit alla är välkomna för att prata om frågor som rör HBTQI-området i synnerhet och jämlikhet i allmänhet. Frågor om mänskliga rättigheter och jämlikhet är viktiga alla dagar på året och Borås Stad passar på att under Borås Pride lyfta och synliggöra dessa frågor genom närvaro i Pride park och genom att delta i Prideparaden på lördagen.

–För oss är det en självklarhet att delta i Borås Pride, säger Emma Lingefelt, MR (mänskliga rättigheter)-strateg i Borås Stad. Det ligger i hela vårt väsen som organisation att arbeta för och stå upp för människors lika värde.

–Vi vill samtidigt passa på att föra samtal med besökare i tältet om hur vi som organisation kan bli bättre på frågor som rör HBTQI och jämlikhet, berättar Linnéa Nilsson, hälsostrateg i Borås Stad och fortsätter: Vi vet till exempel att personer som identifierar sig inom HBTQI skattar sin hälsa lägre än andra människor. Det här är naturligtvis något som inte är okej och vi vill öppna upp för samtal om den här typen av frågor.

Tältet öppet mellan kl. 10.00 till 18.00 fredag den 1 juli

Borås Stads tält kommer finnas i Stadsparken dit du är varmt välkommen att titta förbi, få en kopp nyrostat kaffe och prata om frågor som rör HBTQIA, jämlikhet och mänskliga rättigheter. Vi vill prata om hur vi som organisation kan bli bättre på dessa frågor.

–Vi kommer ha en enkel enkät med målet att hitta förbättringsområden, förklarar Emma Lingefelt. Vår stadsdirektör Svante Stomberg sa häromdagen: ”Ju mer vi jobbar med HBTQI-frågor, desto viktigare blir frågan.”

Prideparaden lördag 2 juli

Borås Stad kommer även delta i Prideparaden på lördagen den 2 juli. Paraden startar kl. 16.00 i Knalleland och går in till Borås centrum.

Jämlikhet året runt.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2022-06-20] Jämlikhet året runt – Borås Stad deltar i Pride

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol