Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Järnvägsarbeten påverkar sommarens tågtrafik

Artikeln publicerades:

Under sommaren passar Trafikverket på att göra viktiga och nödvändiga jobb på järnvägarna. Vecka 24 och mellan veckorna 25-33 ska järnvägar rustas upp och moderniseras och tågtrafiken leds om.

Det är Trafikverket som under några veckor i sommar kommer göra nödvändiga jobb för att rusta upp och modernisera järnvägar. Det innebär en omfattande planering som gör att avstängningar på en plats ger konsekvenser någon annanstans.

Vecka 24

Under vecka 24 görs en kraftsamling för att rusta upp och modernisera södra stambanan. Då kommer tåg att ledas om på Viskadalsbanan genom Borås, Mark och Varberg samt genom Hässleholm, Markaryd, Laholm och Halmstad.

Vecka 25 - 33

Mellan vecka 25 och 33 utförs arbeten på järnvägen i centrala Göteborg. Då kommer tåg att ledas om till Älvsborgsbanan genom Herrljunga och Borås samt Viskadalsbanan genom Borås, Mark och Varberg.

Genom Herrljunga, Borås, Mark och Varberg kommer trafiken att öka då Trafikverket leder om framförallt godståg. Persontåg kommer i de flesta fall att ersättas med buss. Håll dig uppdaterad via ditt tågbolag hur din resa påverkas.

Tänk på säkerheten

Du som bor längs med dessa sträckor kommer alltså kanske att märka att det går fler tåg än vanligt eller att järnvägsbommar vid en korsning är nedfällda där de vanligtvis inte brukar vara det.

Tänk på din säkerhet när du passerar en järnvägskorsning. Ett tåg kan ha en bromssträcka på över en kilometer. Tågen är både snabbare och tystare än vad många tror.

Tågräls
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2023-06-12] Järnvägsarbeten påverkar sommarens tågtrafik

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol