Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Kronprinsessan och Prins Daniel deltar i Borås 400-årsfirande med digital hälsning

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Vid Borås 400-årsfirande deltar DD.KK.HH. Kronprinsessan och Prins Daniel med en digital födelsedagshälsning den 29 juni. Även det övriga programmet blir ett digitalt högtidlighetshållande.

Picknick är temat för födelsedagen den 29 juni. Det är ett sätt att fira och samtidigt hålla avstånd till varandra.

I förra veckan stod det klart att nuvarande restriktioner relaterade till corona behålls till minst 1 juni. Därmed bjuder inte Borås Stad in till publika firanden, eftersom, oberoende av vilka förändringar i restriktioner som införs 1 juni, alla boråsare inte skulle kunna ges möjlighet att närvara på plats. Beslutet togs av Kommunfullmäktiges presidium.

– Det är viktigt att hela Borås får vara med och ta del av högtidlighållandet. Det är hela staden som fyller år. Då ska alla få ta del. Om kronprinsessparet hade kommit skulle det bara vara förbehållet några få utvalda att träffa dem, säger Ulrik Nilsson, förste vice ordförande i Kommunfullmäktige.

– Firandet av jubileet är inte över, vi firar hela året. Nu gör vi det bästa av situationen för att högtidlighålla vår födelsedag och det här är ett sätt att fira, säger Anne-Marie Ekström, andre vice ordförande i Kommunfullmäktige.

Högtidlighållande den 29 juni

Högtidlighållandet i samband med födelsedagen 29 juni kommer att bestå av högtidstal av H.K.H. Kronprinsessan, avtäckande av jubileumsskulpturen, startskottet för det framtida parkstråket genom staden, där också namntävlingen avgörs. Dessutom utses årets Boråsambassadör.

Hela programmet kommer att kunna följas på webbplatserma för Borås 400 år och Borås tidning

– Vi har utlovat ett högtidlighållande och att det ska ske på bästa sätt utifrån de restriktioner som råder. Sedan vet vi att det hade varit en fantastisk folkfest med kronprinsessparet på plats, artister och andra aktiviteter. Men nu får vi göra så mycket känsla av tillsammans för Borås vi kan av det läge som råder. Självklart hade vi önskat att smittläget var ett annat, säger Fredrik Beckman, konstnärlig ledare Borås 400-årsjubileum.

– Borås fyller år 29 juni och vi tog tidigt beslut om att just högtidlighållandet ska ske när vi fyller år. Firandet pågår hela året, med mycket för många. Vilka fester vi kan hålla till hösten kommer att avgöras av om alla kan hålla de restriktioner som rekommenderas och att så många som möjligt antar erbjudandet om att vaccinera sig.

Vy över Borås och logotyp för 400-årsfirandet.
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2021-05-18] Kronprinsessan och Prins Daniel deltar i Borås 400-årsfirande med digital hälsning

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol