Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Mötesplatser och restauranger fortsätter vara stängda

Artikeln publicerades:

Mötesplatser för seniorer och äldreomsorgens restauranger fortsätter att vara stängda. Med anledning av de skärpta råden som Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Västra Götaland meddelade i slutet av förra veckan ändras Vård- och äldrenämndens beslut från den 27 oktober.

I förra veckan, den 27 oktober, beslutade Vård- och äldrenämnden att mötesplatser för seniorer och äldreomsorgens restauranger skulle börja öppnas på ett coronaanpassat vis från den 16 november.

Detta beslut dras nu tillbaka när Vård- och äldrenämndens ordförande Johan Wikander (L) har beslutat att mötesplatser och restauranger behöver vara fortsatt stängda för att bromsa smittspridningen. Beslutet om stängning förlängs därför fram till 30 november.

-Det är självklart tråkigt att behöva fatta detta beslut. Men som läget ser ut just nu måste vi alla bidra till att minska risken för smittspridning och då kan vi inte börja öppna mötesplatser för seniorer och äldreomsorgens restauranger så länge de skärpta råden från Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Västra Götaland gäller, säger Johan Wikander.

Bild på en silltårta med lax.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2020-11-03] Mötesplatser och restauranger fortsätter vara stängda

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol