Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Nu öppnar det nya Hultahuset

Artikeln publicerades:

Det nya Hultahuset har slagit upp dörrarna. Den 15 september invigdes aktivitetshuset vid Hulta torg.

Den 15 september var det dags för invigning av det nya Hultahuset. Många besökare samlades för att se på de nya lokalerna, lyssna på tal och sång och det bjöds på mat och tårta.

– Det känns väldigt roligt att vi nu får ett nytt aktivitetshus på Hulta med moderna och ändamålsenliga lokaler. Med det nya Hultahuset skapar vi en naturlig mötesplats för invånarna. Här blir det enkelt att träffas och ta del av olika aktiviteter, säger Håkan Eriksson (C), ordförande i Fritids- och folkhälsonämnden.

Aktivitetshus som samlar flera olika verksamheter

Hultahuset är ett nytt aktivitetshus som ligger i anslutning till Hulta torg. På Hultahuset samlas flera olika kommunala verksamheter under ett och samma tak. Här finns café, mötesplats, seniorverksamhet, öppen ungdomsverksamhet och lokaler som föreningar kan använda.

Verksamheterna riktar sig till flera olika målgrupper och det kommer finnas många möjligheter till aktiviteter – allt från läxhjälp, lovverksamhet, dans, bokcirklar, seniorgympa, språkcafé och familjeaktiviteter till gymnastik.

Tanken är att skapa en plats där människor, i olika åldrar och med olika intressen, enkelt kan mötas.

– Ett av våra stora problem är den ofrivilliga ensamheten. Därför är mötesplatser så viktiga för hälsan, säger Johan Wikander (L), ordförande i Vård- och äldrenämnden.

Människor på invigningen av Hultahuset

Foto: Anna Sigge

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2022-09-16] Nu öppnar det nya Hultahuset

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol