Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Nu tar ungas röster plats i klimatfrågan

Artikeln publicerades:

Den 1 september kommer ungas röster ta plats i klimatfrågan i Borås. Då anordnar nämligen de två unga kommunutvecklarna Isak Ulvestig och Vera Rieck workshopen ”Ta plats för klimatet” på Navet Science Center.

Som åhörare kommer man kunna ta del av en paneldebatt med representanter från riksdagspartiernas ungdomsförbund och gruppdiskussioner. Unga i Borås bjuds in till evenemanget och Borås Stads Klimatråd kommer att delta.

– Vi vill att workshopen tänder en gnista av klimatentusiasm hos både unga och vuxna, säger Vera Rieck.

Unga kommunutvecklare är Borås Stads feriearbete som syftar till att öka ungas inflytande. Under fyra veckor i sommar har Isak och Vera planerat workshopen. Den 1 september står de på scen på som moderatorer.

– Vi har jobbat väldigt hårt med det här. Nu hoppas vi att många vill komma på workshopen och att andra är lika intresserad av klimatfrågan som vi är, säger Isak Ulvestig.

Workshopen anordnas inom ramarna för innovationssatsningen Klimatneutrala Borås 2030, som är en del av Viable Cities kraftsamling för klimatneutrala städer. I Klimatneutrala Borås 2030 samverkar Borås Stad, Navet Science Center, Science Park Borås, Borås Energi och Miljö AB och Fristadbostäder AB för en ambitiös och rättvis klimatomställning, där man vill engagera boråsare i klimatfrågan.

Isak Ulvestig och Vera Rieck. 

Isak Ulvestig och Vera Rieck anordnar workshopen "Ta plats för klimatet" på Navet på torsdag.

Information, ikon

Anmäl dig till Ta plats för klimatet

  • På workshopen Ta plats för klimatet får du ta del av paneldebatter och du kommer kunna ställa frågor och lyssna på vad andra ungdomar tycker och tänker om klimatfrågan. Du kommer även kunna prata med politiker och andra unga i en gruppdiskussion.
  • Datum och tid: torsdag 1 september kl. 15.00
  • Plats: Lilla Navet, ingång på gården mot Textile Fashion Center
  • Anmäl ditt deltagande.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2022-08-29] Nu tar ungas röster plats i klimatfrågan

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol