Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Ökad trafiksäkerhet på Viared med ny lastbilsparkering

Artikeln publicerades:

Trafiksäkerhetsfrågan, och det goda samarbetet mellan Viared Företagsförening och Borås Stad, betonades extra av talarna när den nya lastbilsparkeringen invigdes. Drygt 30 lastbilar får plats på den asfalterade ytan, och några av platserna har redan kommit till användning.

– Det här är inte bara en asfalterad yta på 6000 kvadratmeter – det är en förbättring av säkerhet på hela Viared, sa Sofia Sandgren, ordförande i Viared Företagsförening, strax innan invigningsbandet skulle klippas av två kommunalråd.

Ett problem har sökt sin lösning, och nu finns den på plats: det var helt enkelt trafikfarligt med lastbilar parkerade i vägkanterna i och kring Viared. Företagsföreningen och Borås Stad har samarbetat konstruktivt för att lösa alla praktiska och ekonomiska knutar.

– Det är en mycket positiv dag, att vi har fått till den här parkeringen, sa kommunalrådet Kerstin Hermansson (C), jag har också fått påringningar från boende ner mot Seglora om parkerade lastbilar.

Parkeringen redan i bruk

Redan innan bandet klipptes hade parkeringen tagits i bruk av en handfull bilar, och fler kommer det att bli eftersom parkeringsförbud samtidigt införs efter vägarna i området.

Parkeringen ligger längst ut på Viared Västra, i den nyaste delen av området. Adressen är Stormgatan 17, och där finns alltså plats för ett 30-tal lastbilar. Det kostar inget, vare sig att parkera eller använda sig av det som finns i en liten byggnad intill: el och vatten, tre toaletter och tvättmöjligheter.

Parkeringen kommer att vara upplyst och kameraövervakad. Lastbilsparkeringen sköts av Borås kommuns Parkerings AB tillsammans med Servicekontoret Borås Stad. Viared Företagsförening, många företag och ett flertal av Borås Stads förvaltningar och bolag har varit med och sett till att parkeringen blev verklighet.

Kommunalråden Annette Carlson (M) och Kerstin Hermansson (C) klipper bandet tillsammans.

Kommunalråden Annette Carlson (M) och Kerstin Hermansson (C) klipper bandet tillsammans. Viared Företagsförenings Sofia Sandgren bistår i bakgrunden.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2023-10-25] Ökad trafiksäkerhet på Viared med ny lastbilsparkering

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol