Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Snart startar första klassen – projektet Män i hälsa utbildar undersköterskor

Artikeln publicerades:

Det behövs under kommande år många fler medarbetare inom vård- och omsorgsområdet. Män i hälsa är ett projekt som hjälper män som funderat på att arbeta med människor, men som inte vet hur de ska göra eller om de passar för yrket. Snart startar den första klassen.

–Vi vet att det finns män som idag arbetar i en helt annan bransch än vård- och omsorgssektorn och som funderat på att de hellre skulle vilja arbeta med människor, men som känner att steget är stort och de inte vet hur de ska göra, säger Petra Lindberg, projektledare för Män i hälsa på Sjuhärads samordningsförbund. Då finns Män i hälsa just för dem.

– Anledningen till att projektet riktar sig särskilt till män, är därför att det behövs fler män inom vård- och omsorgsyrkena, fortsätter Petra Lindberg. Samhället behöver bli mer jämställt i de traditionellt kvinnodominerade yrkessektorerna.

Hur fungerar Män i hälsa?

Genom projektet Män i hälsa får du möjlighet att prova på att arbeta på ett vård- och omsorgsboende eller inom hemtjänsten. Om testperioden fungerar bra, får du därefter studera till undersköterska på Vuxenutbildningen i Borås och du kommer att göra praktik i Borås Stad under utbildningen.

Ta reda mer

Första steget för dig som har funderat på om ett arbete i vårdsektorn kan vara något för dig, är att delta i ett informationsmöte för Män i hälsa. På deras webbplats finns information om hur du anmäler dig och du kan se filmer och få all information du behöver. Självklart finns digitala möten med tanke på den ökande smittspridningen.

Män i hälsa Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Första klassen startar i februari

Den första Män i hälsa-klassen startar i februari på Vuxenutbildningen i Borås. Den kommer bli historisk då den är Sveriges första klass inom projektet Män i hälsa i Sverige. Det finns fortfarande några platser kvar, så anmäl dig redan nu till ett informationsmöte för att få veta mer.

Petra Lindberg, koordinator för projektet Män i hälsa.

Vem står bakom projektet Män i hälsa?

Projektet Män i hälsa drivs av Sjuhärads samordningsförbund i samarbete med Vård- och omsorgscollege Sjuhärad, norska Menn i helse, Borås Stad och övriga kommuner i Sjuhärad. Projektet baseras på en modell som har lyckats väl i Norge och som heter Menn i helse. Där har arbetet funnits i mer än 10 år och många män har utbildats inom vård och omsorg och trätt fram som förebilder för att de är nöjda med sitt nya yrkesval.

Alla som ingår i Män i hälsa i Sjuhärad hjälps åt att anpassa den norska modellen till svenska förhållanden. Projektet finansieras genom Europeiska socialfonden ESF och Leader Sjuhärad.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2022-01-14] Snart startar första klassen – projektet Män i hälsa utbildar undersköterskor

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol