Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Stödlinje startar för att hjälpa riskgrupper

Artikeln publicerades:

Borås Stad startar en stödlinje som riktar sig till personer som är över 70 år och/eller tillhör någon av riskgrupperna för coronaviruset. Stödlinjen öppnar idag och erbjuder samtalsstöd och praktisk hjälp till de som behöver det.

Medarbetare från Borås Stad som vanligtvis arbetar på Träffpunkt Simonsland kommer att bemanna stödlinjen. Stödlinjen kommer att erbjuda samtalsstöd och praktisk hjälp till de som är isolerade när det är möjligt. Praktisk hjälp kan till exempel innebära hjälp med matvaruinköp eller apoteksärenden.

– Vi jobbar dagligen för att bryta isoleringen för Borås Stads invånare. De mänskliga mötena är en naturlig del av vardagen här hos oss och nu får vi fördela om våra resurser för att möta invånare på ett annat sätt säger Sofie Nelsén, enhetschef Träffpunkt Simonsland.

Sofie Nelsén understryker att ingen kan veta vilka behov som finns eller hur hårt trycket kommer att bli på stödlinjen. Därför kan hon inte lova att hon och hennes kollegor kommer att kunna hjälpa till med alla önskemål, men hon kan lova att de ska försöka så gott de kan eller om möjligt hänvisa till andra aktörer.

Information, ikon

Telefonnummer och öppettider

Telefon: 0734-32 79 91

Telefontider

Vardagar: 8.00-20.00

Ikoner: telefoner, händer som vårdar ett hjärta och en person som pratar i  headset.
Ikon: pratbubblor

Vid frågor kontakta

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2020-03-20] Stödlinje startar för att hjälpa riskgrupper

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol