Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Textilmuseet vinnare av Årets Utställning 2018

Artikeln publicerades: 2019-04-10 13.05

Textilmuseets utställning Next Level Craft har utnämnts till årets utställning 2018. Next Level Craft pågick från april till oktober 2018 och var en fantasifylld slöjdutställning som rör sig i gränslandet mellan hantverk, design, mode och konst.

Utställningen presenterade ett hundratal verk av formgivare, konstnärer och slöjdare mellan 20 och 85 år från hela Sverige med fokus på fantasi, nyskapande former och annorlunda användningsområden.

Juryns motivering

"När du träder in i denna magiska värld möter du en procession av mystiska sagoväsen. I detta fantasifulla multikonstverk där ljud och ljus skapar ett fiktivt dygn kittlas alla dina sinnen. På ett innovativt sätt visas nyskapande slöjd i form av konstnärliga gestalter. Genom en tvärdisciplinär metod har kreatörerna till de specialgjorda verken under ledning av konstnären Aia Jüdes skapat en inspirerande utställning där besökaren kommer nära föremålen och erbjuds en generationsöverskridande upplevelse".

- Next Level Craft är ett intelligent genomfört och fantastiskt multikonstverk. Utställningens estetiska kvaliteter och funktioner är kunskapsöverförare och inspiratörer i en och samma förpackning, alla bjuds in att vara en del av slöjdens framtid. Ett modigt projekt som utmanar såväl deltagande slöjdare som rådande konventioner i hur hantverk ska formas och presenteras - våra besökare älskade det!, Ulrika Kullenberg, Museichef Textilmuseet.

Om priset

Årets Utställning är ett nationellt pris av Forum för utställare. Årets finalister var Textilmuseet, Tekniska Museet i Stockholm och Visualiseringscenter C i Norrköping. Detta är andra gången som Forum för Utställare utser en av Textilmuseets utställningar till Årets Utställning. Senast var 2016 då Textilmuseets basutställning Textil Kraft vann det ärofyllda priset.

Bild från utställningen.
Ikon: pratbubblor

Vid frågor kontakta

Senast ändrad: 2020-04-14 08.00

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-04-10] Textilmuseet vinnare av Årets Utställning 2018

g q n C