Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Var med när naturreservatet Gåshult invigs

Artikeln publicerades:

Kom och fira Borås nya naturreservat och njut av orkidéer och blomsterprakt när Gåshult blommar som mest.

Klockan 17.00 – 19.00 tisdagen den 28 juni invigs det nya naturreservatet Gåshult i Bredared. Runt midsommar blommar det som allra mest, därför vill vi bjuda in alla att fira reservatets bildande när det är som finast.

Vid invigningen av det nya naturreservatet invigningstalar Kommunalråd Kerstin Hermansson (C). Efter invigningsceremonin bjuds det på fika och tipspromenad.

Åk med oss till Gåshult

Buss avgår från Borås kl. 16.00 och Fristad kl. 16.30. Bussresan är kostnadsfri men du måste boka din plats innan. Vid förhinder måste du också avboka din plats.

Boka din plats senast 27 juni via vårt formulär på länken nedan.

Boka plats i bussen

För dig som tar dig till invigningen på annat sätt är adressen Gåshult 3.

Ett attraktivt besöksmål för friluftsliv och rekreation

Gården Gåshult ligger 18 km nordväst om Borås och är en av de finaste kvarvarande miljöerna i länet med mycket höga naturvärden. Naturreservatet Gåshult blir cirka 32 hektar stort och kommer att bevara biologisk mångfald, värdefulla naturmiljöer och utveckla artrika ängs- och slåttermarker samt bli ett attraktivt besöksmål.

Det blivande reservatet är ett intressant botaniskt utflyktsmål med mycket artrika slåttermarker som skötts på traditionellt sätt med bete och slåtter.

Naturreservatet Gåshult syftar till att bevara de artrika ängsmarkerna, den speciella skötsel som krävs och visa traditionellt brukat odlingslandskap och dess gårdsmiljöer.

Varmt välkommen att fira och njuta av detta fantastiska naturreservat!

En blommande äng

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2022-06-17] Var med när naturreservatet Gåshult invigs

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol