Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

34 personer får extrajobb när nästa steg tas inom arbetet Socialt hållbart Borås

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Nu tar vi nästa steg inom arbetet Socialt hållbart Borås. Under våren har vi ett särskilt fokus på Norrby. Arbetet inleds med att Bostäder i Borås anställer 34 personer som under våren ska göra en enkät bland de boende och arbeta med att göra området rent och snyggt.

– När vi satsar på områdesutveckling jobbar vi parallellt med flera insatser inom våra tre målområden. De olika insatserna ger mervärde till varandra. Arbetet är långsiktigt och sker inom ett geografiskt avgränsat område, berättar Maja Karlsson, processledare Socialt hållbart Borås.

Norrbyborna känner sitt område bäst

Att vi börjar med Norrby är ingen tillfällighet. Där finns redan idag ett pågående lokalt arbete med näringslivet, föreningslivet och civilsamhället.

– Framförallt är de boende på Norrby nyckelaktörer. De är kärnan i arbetet och kommer involveras tidigt. De som bor i ett område är också dem som känner sitt område bäst, säger Ida Grindsiö, utvecklingsledare Folkhälsa.

Intervjupersoner anställs

Som en start kommer 34 personer anställas på timmar av det kommunala bostadsbolaget Bostäder i Borås för att genomföra kvantitativa enkätintervjuer på plats.

– På så sätt får vi ett underlag om vad de boende tycker om sitt område, säger Talar Kirkor, områdesutvecklingschef Bostäder i Borås som är ansvarig för aktiviteten.

Samtidigt som intervjuerna äger rum är det ett särskilt fokus på att åtgärda skadegörelse och att göra området rent och snyggt. Tio personer kommer att anställas för att tillsammans med bland annat kvartersvärdar jobba med detta.

Arbetet på Norrby blir sedan vägledande för hur Borås Stad arbetar med områdesutveckling i resten av kommunen.

Barn utomhus

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2022-03-02] 34 personer får extrajobb när nästa steg tas inom arbetet Socialt hållbart Borås

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol