Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Almåsgymnasiet kan bli Årets Hållbara Gymnasieskola igen

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Almåsgymnasiet är en av tre gymnasieskolor i Sverige som nominerats till Årets Hållbara Gymnasieskola. Det är Stiftelsen Håll Sverige Rent som sedan 2017 delar ut priset till förskolor, skolor och gymnasieskolor. Detta för att uppmärksamma de fantastiska insatser som görs inom hållbar utveckling på landets olika skolor och förskolor.

Den 11 november har Almåsgymnasiet möjlighet att för andra gången vinna priset som Årets Hållbara Gymnasieskola. Skolan fick utmärkelsen 2017, första året det infördes, och elever och personal fick då ta emot priset av miljöminister Karolina Skog.

1 770 för-, grund- och gymnasieskolor ingår i Håll Sverige Rents program Grön Flagg och av dessa har tre gymnasieskolor, fem grundskolor och fem förskolor i Sverige nominerats. Skolorna som tävlar bedöms utifrån hur väl de har arbetat med att få in hållbarhet i barnens och ungdomarnas undervisning.

Almåsgymnasiet nominerades med motiveringen: För att hela skolan har arbetat aktivt med olika hållbarhetsfrågor inom de tre dimensionerna. För en Grön Flagg-resa som har fokuserat på inkludering och mångfald samt ett arbete som lett till flera externa samarbeten.

- Det är fantastiskt roligt att vi är nominerade igen! Miljöarbetet genomsyrar alla delar av vår verksamhet och elever och personal från alla årskurser och inom alla program arbetar aktivt med olika hållbarhetsfrågor utifrån yrkesval och intressen. Arbetet kopplas även ihop med skolans läroplansmål och FN´s Globala Mål. Eleverna är delaktiga i hela processen från att bestämma utvecklingsområden till att strukturera upp, genomföra och utvärdera arbetet. Så det blir ett miljöarbete som engagerar i närmiljö men också påverkar den globala hållbarheten, vilket vi ser engagerar fler och fler ungdomar, säger Enikö Mihai, gymnasiechef på Almåsgymnasiet.

En jury kommer att utse tre vinnare och i juryn sitter förutom Håll Sverige Rent även representanter från Naturskyddsföreningen, WWF, Akademibokhandeln och Karlstads Universitet.

Samtliga vinnare tillkännages i samband med Grön Flagg-dagen den 11 november.

Fem personer vid ett arbetsbord. 

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-10-25] Almåsgymnasiet kan bli Årets Hållbara Gymnasieskola igen

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol