Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Borås Stad ett av Sveriges Karriärföretag 2020

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma. Nu har Borås Stad blivit utsedd till ett Karriärföretag 2020.

Syftet med Karriärföretagen är att förenkla för Sveriges studenter och unga yrkesverksamma att hitta sin nästa arbetsgivare. Därför har Karriärföretagen analyserat vilka arbetsgivare i Sverige som erbjuder de främsta karriär- och utvecklingsmöjligheterna för unga talanger. Av 1 000 företag, statliga verk, myndigheter och kommuner i Sverige är det 100 arbetsgivare som passerar nålsögat och av en expertpanel anses särskilt attraktiva.

–Vi behöver rekrytera många medarbetare inom hela välfärdssektorn nu och de närmaste åren framöver, säger Ulf Olsson (S), Kommunstyrelsens ordförande. Därför är vårt arbete med att stärka oss som arbetsgivare viktigt och det är självklart roligt att få ett kvitto på att vi är på rätt väg.

–Vi arbetar med handlingsplaner inom kompetensförsörjning, arbetsvillkor och lönebildning för särskilda yrkesgrupper, berättar Annette Carlson (M), Kommunstyrelsens förste vice ordförande. Det arbetet har pågått i några år och börjar ge resultat nu.

Alla arbetsgivare i Sverige har möjlighet att bli ett karriärföretag och få utmärkelsen. Initialt krävs att de lever upp till ett antal grundkriterier som innebär att det är minst 250 anställda och/eller har en omsättning på 250 miljoner, att det finns en personalchef och ett löpande rekryteringsarbete. Därefter är det en expertpanel som betygsätter arbetsgivarna inom fyra olika områden: karriärsidor på webben, närvaro och kvalitet i sociala medier, aktiviteter gentemot studenter och unga yrkesverksamma samt attraktivitet som arbetsgivare i externa mätningar.

–Tidigare i år utsågs vi till Årets Kommun av employer branding-företaget Universum, något vi är stolta över, säger Svante Stomberg, kommunchef i Borås Stad.

–Det pågår många aktiva arbeten runt om vår organisation vars syfte är att stärka oss som arbetsgivare, berättar Annica Dahlén, personalchef i Borås Stad. Vi har till exempel 250 olika yrken som många kanske inte känner till och vi jobbar ständigt med att utveckla oss själva och våra arbetssätt.

Karriärföretag-emblemet är ett signum och en svensk kvalitetsstämpel för ett professionellt utfört employer branding-arbete, eller arbetsgivarvarumärkesarbet. De företag som får utmärkelsen får under ett års tid använda sig av emblemet.

Bilden visar emblemet för Karriärföretag 2020.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-11-15] Borås Stad ett av Sveriges Karriärföretag 2020

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol