Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Borås yrkeshögskola får fler utbildningar

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Nu kompletteras Borås yrkeshögskola med utbildningen logistikdesigner. Totalt fick Borås åtta av nio sökta utbildningar på Borås yrkeshögskola och Nordiska textilakademin.

– Det känns fantastiskt bra att vi kan erbjuda utbildningar inom så olika branscher när det finns ett så stort behov av arbetskraft med rätt kompetens, säger Josipa Morén, rektor på Borås yrkeshögskola.

Hösten 2020 stärks alltså Borås yrkeshögskolas utbud med utbildningar gjorda direkt för att stärka kompetensbehovet inom IT, handel och logistik i vår region. Logistikdesigner är den nya utbildningen på skolan.

Förutom denna har Borås yrkeshögskola sökt om och fått beviljat utbildningarna Garment technical designer och Medicinsk sekreterare. Sedan tidigare är det också klart att yrkeshögskolan i Borås ger de egna utbildningar Digital AD/Copy, Stödpedagog och Systemutvecklare, förutom de tre utbildningar som ges i samarbete med Campus Västra Skaraborg och Högskolecentrum i Bohuslän. Nordiska Textilakademin fick även de sina tre sökta utbildningar beviljade. Tillsammans stärker det kompetensen inom vår region.

- Det är ett bra betyg för oss när Myndigheten för Yrkeshögskolan godkänner så många utbildningar, säger Josipa Morén. Och det känns fantastiskt bra att vi kan erbjuda utbildningar inom så olika branscher eftersom vi vet att det finns behov av kompetent arbetskraft.

- Vi vet ju att Yrkeshögskolan är en oerhört effektiv utbildningsform, och att mer än nio av tio av alla studerande som börjar en yrkeshögskoleutbildning har jobb inom sin bransch inom sex månader efter examen.

Det unika med yrkeshögskolorna är att alla utbildningar tas fram i nära samarbetet med det lokala näringslivet. Det gäller även för Borås yrkeshögskola som har ett nära samarbete med det lokala näringslivet.

– Vi vill att våra utbildningar ska vara relevanta för våra studerande. Därför är samarbetet med privata företag, offentlig verksamhet och branschorganisationer viktig för oss, säger Josipa Morén.

Information, ikon

Mer om

Läs om Yrkeshögskolans utbildningar i Borås på www.boras.se/yh. Länk till annan webbplats.

En tjej som läser på YH.
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2020-01-09] Borås yrkeshögskola får fler utbildningar

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol