Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Evakueringsboende Kyllared klart för mottagande av flyktingar från Ukraina

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Från imorgon, torsdag 24 mars, kommer Borås Stad att kunna ta emot fler flyktingar på uppdrag från Migrationsverket. Lokalerna på Kyllared har anpassats för att i första skedet ta emot 200 evakuerade.
– Vi kommer att utöka till uppemot 400 platser, säger verksamhetschef Lennart Gustavsson på Arbetslivsförvaltningen.

På fredagskvällen den 11 mars rullade den första bussen med cirka 60 personer som flytt kriget i Ukraina in på Borås Camping där allt var förberett för att möta dem på bästa sätt.

Nu står även det nya evakueringsboendet redo för att ta emot ännu fler. 200 sängplatser har förberetts och fler är på gång. På första våningsplan finns lekutrymmen, samlingslokaler och tv-rum, bland annat. På innergården ställs också en lekplats i ordning.

Samverkan och tidigare erfarenheter

Många medarbetare i Borås Stad har erfarenheter från flyktingmottagandet 2015, som nu kommer till nytta. Det snabba arbetet för att göra om Kyllared till flyktingboende sker i samverkan mellan flera aktörer: Lokalförsörjningsförvaltningen som anvisat lokalerna, Arbetslivsförvaltningen som har samordnings- och bemanningsansvar för flyktingmottagandet och Servicekontoret som bland annat stått för praktiska lösningar på plats, materialtransporter och tillgång till wifi.

­– Servicekontorets uppdrag är ju en del i kedjan för hela Borås Stad, där vi ansvarar för logistik och iordningsställande. Vi känner alla starkt engagemang för det här uppdraget och vill bidra på bästa sätt för att skapa så bra lösningar som möjligt, säger förvaltningschefen Kenneth Lundqvist.

Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund har säkerställt att lokalerna uppfyller brandsäkerhetskraven.

Snabbrekrytering av personal

Sedan en vecka tillbaka har ett intensivt arbete pågått med att rekrytera medarbetare till evakueringsboendena i Borås Stad. Arbetslivsförvaltningen förbereder sig för olika scenarion med fortsatt mottagande fram till sommaren.

– Vi har haft stort fokus på att bemanna Kyllared och har nu anställt 31 nya medarbetare som kommer börja sitt nya arbete på torsdag, berättar Maria Mencevski, HR-chef på Arbetslivsförvaltningen.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2022-03-23] Evakueringsboende Kyllared klart för mottagande av flyktingar från Ukraina

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol