Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsatt stängt på mötesplatser och restauranger

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Vård- och äldrenämnden beslutade igår att mötesplatserna för seniorer och äldreomsorgens restauranger ska vara fortsatt stängda till den 31 oktober.

Mötesplatsernas verksamhet är efterlängtad. Därför kommer mötesplatserna att erbjuda anpassade aktiviteter för äldre i mindre grupper och som kan genomföras utan risk för smittspridning, till exempel promenader samt individuellt stöd såsom samtal eller stöd med teknik så länge beslutet om stängning gäller.

De fysiska mötesplatserna kommer inte att öppna utan istället kommer medarbetarna på mötesplatserna att åka ut till olika ställen för att möta sina besökare. Exakt hur det ska fungera är inte klart än. Från och med nästa vecka kommer mötesplatserna att ha en särskild telefon dit seniorer kan ringa och ställa frågor om aktiviteter. Telefonnumret är 033-35 84 21.

Mötesplatsernas verksamhet är viktig för stadens seniorer. En analys bland boråsare 70 år och äldre i samband med pandemin visar att hälsan har påverkas fysiskt, psykiskt, socialt och existentiellt av coronaviruset. Det finns ett brett spann, från de som knappt vågar sig ut till de som hittar andra sätt att umgås och är helt lugna. Det finns många berättelser om stark oro och rädsla och det finns en stor längtan efter sammanhang och det sociala.

Matlåda från restaurangerna

Äldreomsorgens restauranger, som normalt är öppna för allmänheten, kommer också att vara fortsatt stängda till den 31 oktober.

Som tidigare har den som ändå vill njuta av restaurangernas utbud möjlighet att köpa med sig en matlåda hem istället för att äta på plats i restaurangen. Dock är Restaurang Svärdfästet tillfälligt helt stängd på grund av att golvet ska bytas ut. Efter den 5 oktober finns det åter möjlighet att köpa matlåda även där.

Salladslådor. 

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2020-08-25] Fortsatt stängt på mötesplatser och restauranger

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol