Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Frankrikes ambassadör på Boråsbesök

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Frankrikes ambassadör Étienne de Gonneville besökte stadshuset igår. Syftet med Boråsbesöket är att delta i French-Swedish Research Days som arrangeras av bland annat Högskolan i Borås. Innan konferensen startade, gjorde ambassadören en visit i stadshuset och träffade kommunalråden Ulf Olsson (S) och Anette Carlson (M).

–Det är mitt första besök i Borås, berättar Frankrikes ambassadör Étienne de Gonneville. Jag har varit i Sverige i två år och det här är att bra tillfälle att få besöka fler städer i Sverige.

Syftet med besöket är konferensen French-Swedish Research Days som hålls på Textile Fashion Center i två dagar, 18-19 oktober. Konferensen är årlig och i år är temat textil. Fokus ligger på frågor som utmaningar inom textilindustrin, smarta textilier, cirkulär ekonomi i textilsektorn och framtidens textil.

Precis som i Borås, så har Frankrike särskilt den norra delen, liknande erfarenheter av stora textilindustrier med utmaningar och omställningar för framtiden.

På besöket i stadshuset deltog även Valérie Lemarquand, som är vetenskaps- och kulturattaché på Institut Français vid Franska ambassaden:

–Det ska bli intressanta dagar i Borås. Jag ser fram emot detta och hoppas på att bygga nätverk.

Kommunalråden Anette Carlson (M) och Ulf Olsson (S), Frankrikes ambassadör Étienne de Gonneville och kultur- och vetenskapsattachén Valérie Lemarquand står bredvid varandra i Kommunstyrelsens stora sessionssal.

Från vänster: Kommunalråden Anette Carlson (M) och Ulf Olsson (S), Frankrikes ambassadör Étienne de Gonneville och kultur- och vetenskapsattachén Valérie Lemarquand.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2022-10-19] Frankrikes ambassadör på Boråsbesök

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol