Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Särskilda rekommendationer i Västra Götaland

Invigning av Silverpoppelns förskola

Artikeln publicerades:

På förmiddagen den 27 juni var det dags att officiellt inviga den nya förskolan på Göta, Silverpoppeln. Invigningen bjöd på sång, tal och goda tilltugg från förskolans eget kök. Roboten Silver höll ett eget litet tal om förskolan. Det symboliska bandet klipptes sedan av förskolans rektor Tanja Bogunovic, som fick hjälp av förskolebarnen.

Silverpoppeln är den första förskolan i Borås som byggs enligt Skolverkets nya rekommendationer om barngruppers storlek. Lokalerna är anpassade för små barngrupper med mellan 12 och 15 barn per grupp.

Klippning av band. 

Förskola med fokus på språk och kommunikation

Silverpoppeln som startade upp sin verksamhet 1 april jobbar med profileringen språk och kommunikation, med IKT som verktyg.

Tanja Bogunovic är rektor
- Nu är förskolan invigd och det är bara att ta sats och jobba på utifrån vår vision och profil. Det vill vi uppnå på Silverpoppeln är en trygg och stimulerande miljö där barnen får möjlighet att lära sig och utvecklas.

Förskolan arbetar språkfördjupande genom att erbjuda lek och samspel i rum med olika teman, både inomhus och utomhus. Det har lagts stor vikt vid utformningen av rummen. Genom ljud, ljus och intelligent teknik kan man fördjupa lärmiljöernas olika karaktär.

- Vi vill ha en interkulturell förskola där olika kulturer och språk möts och samspelar med varandra, berättar Tanja Bogunovic. Tillsammans med barnen jobbar vi med språket varje dag och till stöd använder vi de digitala verktygen.

Ett av rummen innehåller så kallande green screens, där barnen kan göra egna filmer men också lära sig tänka källkritiskt från en tidig ålder.

- I det här rummet kan barnen upptäcka att det går att göra filmer och bilder på sådant som inte har hänt på riktigt. Det kan se ut som de flyger fast de bara ligger på mage på en pall. Rummet kan få barnen att tänka till väcker också kreativiteten, säger Johan Nilsson, biträdande rektor på Silverpoppeln.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-06-28] Invigning av Silverpoppelns förskola

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol