Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Leksäsongen börjar nu!

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Vi trotsar januarirusket och tänker framåt på vår och sommar och lek i mängder. Just nu sitter Nina Andersson som är Borås Stads lekplatsansvariga och planerar för fullt inför sommarens alla leknyheter.
- Varje år arbetar vi efter olika teman som vi baserar lekplatsrenoveringarna på. I år är dessa teman Fåglar, Hokus Pokus, Pollinering och Drakexpeditionen, berättar Nina.

Under året kommer vi satsa på att totalrenovera några av de befintliga lekplatserna i och runt om Borås. Renovering av lekplatser under 2020 kommer ske på:

  • Brotorp
  • Völundsgatan på Hedvigsborg
  • Visthusparken på Kristineberg
  • Ängsgården på Brämhult
  • Ingeltorpsvägen i Bredared
  • Pionvägen i Dalsjöfors
  • Ekebergsgatan i Rångedala
  • Asklandaparken i Fristad.

Dessutom påbörjas byggandet av en ny lekplats i Majorslunden den här veckan.

- I måndags började vi bygga den nya lekplatsen i Majorslunden, den skiljer sig från de övriga eftersom den har fått ett eget naturtema för att passa in i miljön, det är en lite mindre lekplats med en gungställning och en klätterställning.

Förra året totalrenoverades nio lekplatser. Då var ett av de större projekten att renovera lekplatsen i Hässleholmsparken i samband med att hela parken byggdes om. Under året besökte parkenheten också en skola i Borås och lät eleverna designa sin drömlekplats.

- Det var ett test vi gjorde för att få en liten hint om vad de större barnen önskar ha på en lekplats, berättar Nina.

Lekplatsarbetet handlar dock inte bara om att hitta nya innovativa lekteman som passar alla barn, viktigast är såklart att alla lekplatserna är säkra, därför kontrolleras och besiktigas alla lekplatser regelbundet.

- Förra året gjordes hela 810 besiktningar på Borås Stads lekplatser på allmän plats, dessutom har alla lekplatser veckovis tillsyn, berättar Nina Andersson.

Vill du veta mer om Borås Stads lekplatser på allmän plats? Här finns en lång lista över dem, kanske kan ett av vårens projekt bli att bocka av några av de lekplatser du inte har besökt förut!

En lekplats under uppbyggnad. 

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2020-01-14] Leksäsongen börjar nu!

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol