Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Ny utställning om norrbybor visas på Norrby

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Åtta modiga människor – åtta sanna berättelser. Och åtta drömmar om Norrby. Det är vad utställningen Drömmen om Norrby handlar om. Utställningen är en del av det övergripande arbetet Socialt hållbart Borås. Den visas utanför Norrbyhuset i samband med Norrbydagen den 27 augusti och pågår fram till den 5 september.

Dorsa, Baseer, Angelica, Biko, Iliana, Juhani, Suuad och Abdirahman har i den här fotoutställningen delat med sig av sina berättelser och drömmar om Norrby, i det stora och i det lilla. Fotografen Mats Alfredsson har tagit bilderna på platser i Norrby där de tycker om att vara.

Syftet med utställningen är att med bilder och personliga berättelser skildra åtta norrbybor som berättar om sina drömmar för sitt område.

Utställningen visualiserar en del av det som framkommer i den enkätundersökning som genomförts på Norrby under april 2022, samt i det medskapande arbete som pågått under två års tid. Arbetet har inneburit att Borås Stad tillsammans med Bostäder i Borås, föreningarna i området och ett hundratal norrbybor diskuterat vad som kan bli bättre på Norrby. Även politiker har deltagit.

Inom kort startar nu några arbetsgrupper som ska jobba med att förverkliga ”Drömmen om Norrby”. Grupperna kommer att träffas kontinuerligt under en längre period.

– Vi hoppas att utställningen kommer att locka fler att vilja engagera sig i det här arbetet. De boende känner sitt område bäst och vet vad som krävs för att till exempel skapa mer trygghet, fler jobb och en rikare fritid. Därför är deras delaktighet extra viktig för att utveckla området, säger Ida Grindsiö, utvecklingsledare på Fritid- och folkhälsoförvaltningen.

Information, ikon

Mer om Drömmen om Norrby

Utställningen visas i samband med Norrbydagen den 27 augusti klockan 13-18 vid Norrbyhuset, Västra Nygatan 52, och går att se fram till den 5 september.

Vissa delar av utställningen visas utanför Kulturhuset mellan den 5 september och 1 oktober. Några bilder finns sedan tillgängliga på Norrbyhuset fram till årsskiftet. Du kan även se utställningen digitalt: Drömmen om Norrby

Fotograf Mats Alfredsson

Mats Alfredson är boråsare sedan 32 år och har 30 års erfarenhet av att vara både journalist och fotograf. Han reser världen runt för att göra det han gör allra bäst – att beröra oss med starka porträtt på människor och lyfta fram deras personligheter. Han har tidigare medverkat i andra utställningar på Kulturhuset.

Frilansjournalist Agneta Renmark

Agneta Renmark har arbetat som journalist i 25 år, bland annat på mediehuset Bonnier News. Idag driver hon sitt eget företag. Hon skriver gärna om människor, möten, mat och miljö. För henne har det varit ett viktigt arbete att lyfta fram människorna i Drömmen om Norrby.

Om Socialt hållbart Borås

Drömmen om Norrby är en del av det övergripande arbetet Socialt hållbart Borås, Borås Stads långsiktiga arbete med syftet att uppnå mer jämlika livsvillkor och god hälsa för våra invånare. Arbetet innebär bland annat en utveckling av Norrby som norrbyborna tillsammans med Borås Stad, Bostäder i Borås, föreningsliv och näringsliv arbetar med.

Mer om Socialt hållbart Borås

Ett bildcollage med de olika personerna som är intervjuade i "Drömmen om Norrby".

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2022-08-23] Ny utställning om norrbybor visas på Norrby

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol