Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Ökad efterfrågan på rätt information om arbetet i svensk socialtjänst

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Socialstyrelsen har sammanställt korrekt information och samlade länkar som rör socialtjänsten, både på svenska och på andra språk.

En desinformationskampanj riktad mot svensk socialtjänst har de senaste veckorna fått stor spridning i arabisktalande kanaler i sociala medier med miljontals följare. För att möta detta har Socialstyrelsen sammanställt korrekt information om svensk socialtjänst. Det finns även länkar till material som rör socialtjänstens område, både på svenska och flera andra språk.

Socialstyrelsen har även svar på frågor om LVU, lagen om vård av unga, på sin hemsida. Informationen finns på svenska och inom kort även på engelska och arabiska.

– Det är viktigt att vi är lyhörda och stöttar kommunerna och andra som arbetar med sociala frågor. Nu har vi fått förfrågningar om att ha mer material om LVU och hur svensk lagstiftning fungerar till en bredare målgrupp, även för familjer och enskilda personer. Därför tar vi fram detta i samråd med Svenska Institutet, säger Olivia Wigzell, Socialstyrelsens generaldirektör i ett pressmeddelande.

Ett viktigt budskap i den information som nu görs tillgänglig på Socialstyrelsens webbplats är att svensk socialtjänst arbetar för att barn ska få sina rättigheter och behov tillgodosedda. Den stora merparten av den hjälp som socialtjänsten erbjuder och beslutar om är frivillig och genomförs i samarbete med barn och föräldrar. Utgångspunkten för socialtjänsten är att stötta familjen.

Vy över Borås.
Information, ikon

Läs mer på Socialstyrelsens webbplats

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2022-02-16] Ökad efterfrågan på rätt information om arbetet i svensk socialtjänst

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol