Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Positiva tongångar på gemensam workshop

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Hur kan vi gemensamt förbättra det lokala företagsklimatet? Den frågan har företagare, tjänstepersoner och politiker diskuterat på workshops under veckan.

Frågor om dialog, mötesplatser, tillstånd och stadsutveckling har diskuterats i Textile Fashion Centers DO tank de senaste dagarna, när Borås Stads näringslivsenhet anordnat tre workshops om företagsklimatet. Ett hundratal personer från näringslivet och Borås Stad har varit på plats under under dagarna, och tongångarna har varit positiva från alla håll.

- Den här typen av workshop är ett jättebra forum, säger Victoria Johansson, projektchef på Peab Bostad AB. Det är bra att det är många parter som medverkar, och upplägget med olika case gör att det känns som verkligheten.

Kommunalrådet Kerstin Hermansson (C), en av de medverkande politikerna på torsdagens workshop, är också nöjd.

- Det har varit en öppen dialog där alla fått komma till tals och vi har fått en ökad förståelse för varandra, säger hon. Många har påtalat vikten av samverkan och dialog. Borås Stads nya Näringslivets servicecenter, som erbjuder företagarna en enklare väg in, upplevs också som positivt.

Moderator under de tre dagarna har varit Ulrika Riseby, affärsutvecklare och vice vd på Great Consulting Nordic AB. Även hon betonar att det här är ett bra sätt att träffas och ha dialog på.

- Generellt sett finns det en hel del okunskap om varandras villkor på alla sidor, och det är bra att på det här sättet få ökad förståelse för varandra, säger hon.

Workshoparna arrangerades av Borås Stads näringslivsenhet tillsammans med Företagarna och Borås Näringsliv.

Victoria Johansson, projektchef på Peab Bostäder AB.

Victoria Johansson, projektchef på Peab Bostäder AB, var av en av deltagarna på torsdagens workshop om företagsklimatet.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-03-07] Positiva tongångar på gemensam workshop

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol