Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Premiär: Se det framtida Borås på digital karta

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Är du nyfiken på hur utbyggnadsplanerna för Borås ser ut? Från och med idag kan du navigera dig fram i översiktsplanen via en digital, interaktiv karta.

Själva översiktsplanen är inte ny, den antogs i april 2018 och gäller till och med 2035. Det som är nytt är att kartan på webben har gjorts interaktiv. Du kan som besökare på boras.se alltså välja ut just ditt område på kartan och titta närmare på hur utbyggnadsplanerna ser ut där du bor.

- Tanken är att materialet ska vara mer allmänt tillgängligt, säger Sebastian Andersson, strategisk samhällsplanerare på Stadsledningskansliet. Det är ett sätt för oss att väcka större intresse för stadsutvecklingsfrågor.

Den här sortens interaktiva kartor ligger också i tiden, flera andra kommuner använder sig av det för att illustrera sina planer.

I översiktsplanen pekar kommunen ut var det ska vara tätort, grönområden och vägar. Men också vad som ska utvecklas och vad som ska bevaras. Och inte minst vilka hänsynsområden som finns i form av naturreservat, kulturmiljöer och liknande.

Den nya kartan vänder sig till alla som är intresserade av kommunens planering: allmänhet, fastighetsägare, näringsliv och media. Nu hoppas man förstås att intresset ska blir stort.

- Om vi lyckas väcka nyfikenhet kring kommunens långsiktiga utveckling så ökar medvetenheten bland boråsarna och därmed deras möjlighet att påverka sin närmiljö, säger Sebastian Andersson.

Tecknad vy över Borås.

I översiktsplanen kan man bland annat läsa var det ska byggas i kommunen de kommande åren.

Digital karta i kommunens översiktsplan.

Översiktsplanen för Borås innehåller numera en digital, interaktiv karta.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-01-31] Premiär: Se det framtida Borås på digital karta

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol