Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Samverkan som kan prisas

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Borås Stad visar upp tre samverkansmodeller vid konferensen Future & Welfare i Malmö 7-8 mars. Där tävlar vår kommun också om priset Årets innovativa kommun.

Sedan 2010 har Borås Stad arbetat med en modell för försörjningsstöd som minskat utanförskapet och ökat sysselsättningen bland de människor som står längst från arbetsmarknaden. Det har skett i samarbete med flera statliga och andra myndigheter.

Det är en av de tre modeller för samverkan och innovation som ingår i det paket med vilket Borås Stad hoppas bli Årets innovativa kommun.

De övriga är utvecklingsprojektet Sjöbo 2.0 i samverkan med främst invånarna i stadsdelen men också med bland andra Högskolan Borås, och förstås Innovationsplattform Borås, för smartare lösningar i offentlig sektor.

Sjöbo 2.0 handlar om att skapa bättre förutsättningar för invånarna att vara delaktiga i stadsdelens utveckling och att därmed också förebygga social utsatthet och utanförskap.

Första gången mässan arrangeras

Med underrubriken ”Nationell välfärdskonferens för kommunala beslutsfattare”, samlar den kommunledningar och andra beslutsfattare till två dagar av föreläsningar.

I listan av talare återfinns tidigare statsministern och lobbyisten Göran Persson, stridbare statsvetaren vid Göteborgs universitet Bo Rothstein och Lovisa Sterner, Luna Labs, som talar om hur man attraherar och behåller dagens unga medarbetare.

Ett drygt dussin kommuner har anmält intresse för tävlingen Årets innovativa kommun. Vinnaren utses sedan av en jury.

– Vinnaren får motta ett mycket fint konstverk, och det är konstnären själv som överlämnar det, säger Ingrid Haraldsson, vd för arrangerande utbildningsföretaget Piku.

En illustrerad bild. 

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-03-02] Samverkan som kan prisas

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol