Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Skärpta allmänna råd i Västra Götaland

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

I dag har Länsstyrelsen beslutat att vi håller fast vid begränsningen till 50 personer för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar i Västra Götaland. Detta sker samtidigt som Folkhälsomyndigheten i samråd med smittskyddsläkaren i Västra Götaland beslutat om skärpta allmänna råd för att stoppa den ökade smittspridningen i länet.

Smittspridningen är oroande i länet, det går nu mycket snabbt åt fel håll. Smittspridningen ökar inom alla sektorer i samhället, samtidigt som belastningen ökar på våra sjukhus.

Fortsatt publikbegränsning till 50 personer

Därför har Länsstyrelsen i Västra Götaland idag tagit beslut om att ligga kvar på max 50 personer. Beslutet gäller i tre veckor, men kan både förkortas och förlängas beroende på utvecklingen.

Från och med den 29 oktober uppmanas alla som vistas i Västra Götalands län att:

  • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.
  • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.
  • Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.

Nödvändig närkontakt, som vid exempelvis vårdbesök och medicinska undersökningar, omfattas inte av rådet. Det är dock viktigt att tänka på att den som har symtom som kan vara covid-19 ska undvika all nära kontakt med andra.

Länsstyrelsen i Västra Götalands beslut gäller till 19 november.

Mer information vad som gäller i Borås Stads verksamheter kommer.

En gul virussymbol på en grå platta. 
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2020-10-29] Skärpta allmänna råd i Västra Götaland

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol