Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Speed får Stora hållbarhetspriset 2022

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Flera års satsningar på hållbarhet, bland annat på att bygga Nordens största takbaserade solcellspark, Gör att logistik- och bemanningsföretaget Speed i Borås får Stora Hållbarhetspriset 2022. Företaget siktar på att bli koldioxidneutralt redan 2025, men gör även satsningar på social och ekonomisk hållbarhet lokalt och globalt.

– Det är fantastiskt roligt och ärofyllt att vinna ett pris som Stora Hållbarhetspriset och ett fint kvitto på att det hållbarhetsfokus vi har gör skillnad. Hållbarhet genomsyrar allt vi gör och det är härligt att se, att tänket finns hos våra medarbetare på alla avdelningar. Den här utnämningen kommer att skapa stolthet inom Speed och sporra alla att fortsätta det här viktiga arbetet, säger en mycket glad Jesper Andersson, vd på Speed.

Hur kommer ni att använda prispengarna?

– Vi vill använda hälften av vinstsumman till att stötta innovationer inom miljö och resterande till att bidra till ett tryggare närsamhälle där barn och ungdomar får en rättvis chans.

På torsdagen fick företaget med huvudsäte i Viared i Borås ta emot vinstsumman på 100 000 kronor.

Juryns motivering:

Med tydligt miljöfokus centralt i kunddialogen och med Nordens största solcellsanläggning på taket, växer årets pristagare så det knakar. Mottagaren av Stora Hållbarhetspriset 2022 har som mål att vara CO2-neutrala senaste år 2025. Som leverantör till årets pristagare får företag svara upp mot krav på mer hållbara material, energilösningar, transporter och arbetskläder. Genom små och stora initiativ gör vinnaren skillnad och visar att ekologiskt, socialt och ekonomiskt ansvarstagande kan gå hand i hand. Som vinnare vill pristagaren stötta innovationer inom miljö och bidra till ett tryggare närsamhälle där barn och ungdomar får en rättvis chans. För ett långsiktigt och målmedvetet hållbarhetsarbete tilldelar juryn Stora Hållbarhetspriset till Speed Group.

Speed tar emot Stora Hållbarhetspriset.

Från vänster: Sara Theil, näringslivsutvecklare, Borås Stad, Per Jonasson, ekonomichef, Speed, Birgitta Losman, hållbarhetsstrateg, Science Park Borås, Högskolan i Borås, Jesper Andersson, vd, Speed, Camilla Parneving, kommunikations- och marknadschef, Speed. Foto: Solveig Klug

Information, ikon

Mer om Stora Hållbarhetspriset

Utmärkelsen Årets stora hållbarhetspris har inrättats av Borås Näringsliv, Högskolan i Borås, Borås Stad och Sparbanken Sjuhärad genom sin ägarstiftelse för att inspirera och uppmuntra till hållbar utveckling som genererar tillväxt. Priset delas ut till företag i Borås som arbetar på ett utmärkande sätt med de tre dimensionerna miljö, människor och ekonomi inom hållbar utveckling och har gjort hållbarhetsarbetet till en naturlig och integrerad del av sin verksamhet.

Jurymedlemmar:

  • Birgitta Losman, hållbarhetsstrateg, Science Park Borås, Högskolan i Borås
  • Sara Theil, näringslivsutvecklare, Borås Stad
  • Felix Ljungberg, ekonomi- och CSR-chef, Asterias Group
  • Sandra Roos, hållbarhetschef, Kappahl
  • Tommy Jonestål, chef för företagsmarknad, Sparbanken Sjuhärad

Läs mer om Speeds hållbarhetsarbete på bolagets webb speedgroup.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2023-01-13] Speed får Stora hållbarhetspriset 2022

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol