Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Nya näringslivschefen Marike Wolter är på plats i Borås

Artikeln publicerades:

Första dagen på det nya jobbet började med ett företagsbesök. Sedan 19 februari är Marike Wolter näringslivschef, och leder Näringslivsavdelningen på Stadsledningskansliet.

– Första dagen på det nya arbetet började med ett företagsbesök på Superstudio, och där träffade jag också hela mitt team för första gången. Det jag kände med en gång – en sådan där känsla som är svår att ta på – det var att "här i Borås jobbar vi ihop". Det var två härliga första timmar på jobbet.

Närmast har Marike Wolter varit näringslivsansvarig i Partille, med sina cirka 40 000 invånare en betydligt mindre kommun jämfört med Borås. Hon bor i Hyssna så Sjuhäradsbygden är inte obekant.

Vad ser du fram emot?

– Först är det att lära känna mina medarbetare, politiken, min nya chef, alla andra kolleger – och så naturligtvis näringslivet.

Att lära känna hela näringslivet kommer att ta ett litet tag…?

– Ja, men Borås har ju styrkan att ha många kluster och många föreningar, och det hjälper mig nu. Jag har redan träffat några av dessa, och fler blir det.

Vad vill du att ditt arbete ska leda till?

– Vi ska ha den absolut bästa näringslivsavdelningen i Sverige, och det undrar jag faktiskt om vi inte redan har. Vi ska stötta näringslivet i att utvecklas, och det är inget mål bara i sig – utan när näringslivet mår bra då anställer man, och anställer man så minskar arbetslösheten, människor mår bättre och skatteintäkterna ökar.

Marike Wolter. Foto: Peder Wahlberg
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2024-03-05] Nya näringslivschefen Marike Wolter är på plats i Borås

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol