Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Anna Säfsten är ny chef på Miljöförvaltningen

Artikeln publicerades:

Hon återvänder till Borås Stad och Miljöförvaltningen efter sju år. Anna Säfsten är ny förvaltningschef, och gläds åt att återknyta kontakter med människor hon mötte då.

– Jag strävar alltid efter helhetssyn och samarbete, säger Anna Säfsten, och förvaltningen ska skapa mycket nytta för boråsarna. Det är det som driver mig, och att vi trivs med varandra på arbetsplatsen. Då kan vi göra ett bra jobb.

Vad betyder "nytta för boråsare" för dig?

– Det betyder många saker. Miljöförvaltningen har viktiga kontrollfunktioner. Att det finns säkra livsmedel, goda livsmiljöer, att våra ungdomar inte kommer åt alkohol och tobak – ja, det handlar om hälsa ur ett brett perspektiv. En god miljö att leva i, med mindre utsläpp.

Anna Säfsten kommer från ett jobb som miljöchef på stadsmiljöförvaltningen i Göteborgs Stad. Senast arbetade hon i Borås 2017, också då på Miljöförvaltningen. Uppdraget lockade henne, men också själva staden Borås.

– Det ska bli riktigt roligt att med öppet sinne lära känna Borås igen, det är trots allt ett antal år sedan jag jobbade här senast. Jag ser fram mot att få leda en förvaltning i en väldigt trevlig kommun.

Vem är du?

– Det är ju en ganska stor fråga! Men kanske så här: jag är en öppen och glad person som gillar människor och rörelse i alla former. Den som gillar cykling eller tyngdlyftning pratar jag gärna med, så kan vi nörda ner oss i det. Jag är också den personen på mötet som behöver pauser och bensträckare med jämna mellanrum.

Anna Säfsten har arbetat i flera kommuner, först som miljöinspektör, därefter i chefsbefattaringar för olika typer av kompetenser - allt ifrån arkivarier och kommunsekreterare via miljöinspektörer, till planerare och miljöstrateger.

Porträttbild av Anna Säfsten. Foto: Kennet Öhlund. 
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2024-02-29] Anna Säfsten är ny chef på Miljöförvaltningen

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol