Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Bodagatan 36 firar flerfaldigt

Artikeln publicerades: 2019-09-05 15.28

Korttidsenheten Bodagatan 36 firar att verksamheten har funnits i nuvarande form i fem år. Dessutom firar man att gästerna ger höga betyg för bemötande, trygghet, omsorg och vård på Borås Stads alla korttidsenheter.

I fem år har korttidsenheten Bodagatan 36 varit helt inriktad på personer med demenssjukdom. I huset finns dagverksamhet, korttidsplatser och växelvård. I samband med den årliga kräftskivan passade personal och gäster på att fira femårsjubileum med en extra fin tårta till kaffet.

Samtidigt firade de också att alla korttidsenheter i Borås Stad får fina omdömen när gästerna bedömer bland annat bemötande, trygghet, förtroende för personalen och vård och omsorg under den tid de vistas på en korttidsplats. Exempelvis anger 99,4 procent av gästerna att de har blivit bra bemötta och 96,3 procent att de har förtroende för personalen. 95,7 procent upplever att deras behov av vård och omsorg har blivit tillgodosett.

Magdalena Pettersson är enhetschef på korttidsenheten Bodagatan 36 och hon är mycket glad över det fina betyget som gästerna ger Borås Stads tre korttidsenheter, förutom Bodagatan 36 är det också Kvibergsgatan 17 och Sörmarksgatan 207.

- Vi har en fantastiskt bra personal som är välutbildad och har många års erfarenhet av att jobba med personer med demenssjukdom. Det gör att våra gäster blir väl bemötta och trygga hos oss, säger hon.

På korttidsenheten Bodagatan arbetar knappt 40 personer. Personalomsättningen är låg. Det gör att både de personer som återkommer regelbundet till dagverksamhet eller växelvård och de som kommer under en kortare tid till en korttidsplats möts av kunniga medarbetare med stor erfarenhet.

- Jag är mest glad för att våra gäster och deras anhöriga ger oss så gott betyg när det gäller bemötande och trygghet, det visar på att vi har riktigt bra personal på alla korttidsenheter, säger Magdalena Pettersson innan hon slår sig ner bland gästerna och deltar i kräftskivan.

Under kräftskivan hörs det plötsligt finskt tal på två håll. Flera av gästerna har finska som modersmål och eftersom det finns personal som också talar finska är det inga problem. En man brister ut i sång, en del av en snapsvisa passar bra till kräftorna. Personalen är med på noterna och berömmer mannen för hans fina sång och fina röst. Små men betydelsefulla moment för personer som har en demenssjukdom.

Kräftskiva på Bodagatan 36.

Korttidsenheten Bodagatan 36 firar femårsjubileum.

Senast ändrad: 2019-09-05 15.28

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-09-05] Bodagatan 36 firar flerfaldigt

g q n C