Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fadderprojektet mellan grundskolan och polisutbildningen fortsätter

Artikeln publicerades:

Studenter från polisutbildningen har varit på Björkhöjdskolan och träffat elever i årskurs 5. Det är fadderprojektet som fortsätter. Ett projekt som bidrar till att skapa goda relationer mellan polisstudenter och elever, på sikt mellan poliser och samhällsmedborgare.

Fadderprojektet startade 2022 och det har varit Särlaskolan och Sandaredskolan som tidigare deltagit. Nu fortsätter projektet på Särlaskolan men i år är också Björkhöjdskolan med.

Det är tre klasser i årskurs 5 Björkhöjdskolan som under våren kommer få besök av polisstudenterna. Det första tillfällena har precis varit och inför det fick eleverna skicka in frågor. Utifrån de frågorna har polisstudenterna kunnat planera vårens träffar.

Vid första träffarna pratades det bland annat om hur det är att vara polis och vad man arbetar med då. Det diskuterades hur man är en bra polis och hur man är en bra kompis. Det var mycket som intresserade eleverna så det blev ett riktigt bra första möte även om de inte hann få svar på alla sina frågor.

En av klasserna har hunnit med ytterligare en träff som innebar att de besökte en iscensatt brottsplats. Eleverna fick ta på sig plasthandskar och munskydd och hjälpa till att leta spår, ta fingeravtryck, DNA-prov och fotografera fotspår. En rolig förmiddag när de fick sätta sig in i ett spännande arbete.

Det blir ytterligare tre tillfällen under våren som eleverna och studenterna träffas. En del av träffarna blir i form av idrottslektion med praktiska övningar och besök på andra platser.

Studenterna är också med vid lunch och på raster. Det ger mer avslappnad och friare interaktion vilket är en viktig del i att bygga relationer som är ett av huvudsyftena med fadderverksamheten.

Händer med plasthandskar håller i en mugg 
Händer med plasthandskar håller i en mugg 
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Ändrad av:

Dela sidan: [2024-03-26] Fadderprojektet mellan grundskolan och polisutbildningen fortsätter

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol