Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Företagsklimatet i Borås har förbättrats enligt Svenskt Näringsliv

Artikeln publicerades:

Borås har klättrat från plats 132 till 125 i Svenskt Näringslivs årliga ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner. Bland större städer, som har minst 50 000 invånare, varav minst 40 000 bor i den största tätorten, får Borås placering 6 av de 23 städer/kommuner som ingår.

Svenskt Näringsliv redovisar varje år en ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner. Företagen i varje kommun får svara på en enkät och sätta betyg 1–6 på olika frågor rörande företagsklimatet i kommunen. Två tredjedelar av rankingen bygger på enkätsvaren från Svenskt Näringslivs medlemmar, en tredjedel bygger på statistik.

203 företag i Borås har svarat på enkäten. I årets ranking, som presenterades 20 september, hamnar Borås på plats 125 av landets 290 kommuner.

Upp och ner

Resultaten för de olika delfrågorna visar både positiva och negativa siffror jämfört med förra året. Exempel på frågor där Borås rankas högre i år är:

  • Tillgång till kompetens
  • Kommunens upphandling
  • Kommunens service och bemötande vid handläggning av företagsärenden

En fråga där Borås får sämre betyg i år än förra året är ” Vägnät, tåg- och flygförbindelser”.

Sammanfattande omdöme är, enligt Svenskt Näringsliv, den viktigaste frågan i enkäten, och den tyngst vägande rankingfaktorn. Företagarna får utifrån sina egna erfarenheter ge ett samlat betyg på hur de upplever att driva företag i kommunen. På denna fråga har Borås en positiv trend de senaste tre åren.

Vybild över Knallelandsrondellen, med omgivande byggnader och gator
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2023-09-21] Företagsklimatet i Borås har förbättrats enligt Svenskt Näringsliv

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol